Παλαιότερα, είχε εντοπιστεό ότι ο κώδικας μέσα στην εφαρμογή Link to Windows έδειχνε ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία που θα μετατρέψει τα τηλέφωνα Android σε webcam. Τώρα, ο τεχνολογικός γίγαντας αρχίζει να αναπτύσσει τη λειτουργία.

Σε μια ανάρτηση στο blog για τους Windows Insiders, η Microsoft ανακοίνωσε ότι “σταδιακά” λανσάρει μια λειτουργία που θα επιτρέπει σε tablet και τηλέφωνα Android να χρησιμοποιούνται ως webcam. Η εταιρεία αναφέρει ότι η λειτουργία επιτρέπει στις συσκευές Android να λειτουργούν ασύρματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε εφαρμογή βίντεο σε υπολογιστές με Windows 11.

Μόλις συνδεθεί η συσκευή, η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσουν από τις πίσω κάμερες στην μπροστινή κάμερα. Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες θα μπορούν να διακόπτουν τα stream και να επωφελούνται από τα εφέ βίντεο που συνοδεύουν τη συσκευή Android που χρησιμοποιείται.

Windows 11 Android Webcam

Πριν αρχίσετε να προσπαθείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, να ξέρετε ότι η λειτουργία έχει κυκλοφορήσει μόνο στους Windows Insiders των Windows 11, προς το παρόν. Αν είστε Insider, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία, αν η συσκευή σας τρέχει Android 9.0 ή νεότερη έκδοση. Θα πρέπει επίσης να έχετε εγκαταστήσει την έκδοση 1.24012* ή νεότερη της εφαρμογής Link to Windows.

Η λειτουργία θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στο Settings > Bluetooth & devices > Mobile devices, όπου θα πρέπει να επιλέξετε τη διαχείριση συσκευών και να επιτρέψετε στον υπολογιστή να έχει πρόσβαση στο Android smartphone ή το tablet σας και να το χρησιμοποιεί ως ασύρματη webcam.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.