Η Microsoft, σε μια εκδήλωση για να Surface Laptop της, ανακοίνωσε το Copilot Plus PC, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, για όσους παίζουν παιχνίδια. Ο Copilot είναι το αντίπαλο δέος του Gemini της Google και πλέον μπορεί να βοηθάει τον χρήστη μέσα στα video games. Η εταιρία παρουσίασε ένα πού ενδιαφέρον demo βίντεο, ενός χρήστη που παίζει Minecraft.

Ο χρήστης φυσικά θα πρέπει να έχει ανοίξει τον Copilot, ενώ στο βίντεο βλέπουμε πως ο χρήστης συνομιλεί κανονικά με τον AI assistant. Τότε ο παίκτης ρωτάει τον Copilot για συμβουλές σχετικά με το παιχνίδι. Συγκεκριμένα ρωτάει πως μπορεί να φτιάξει ένα σπαθί. Τότε η AI του ζητάει να ανοίξει το inventory του, ώστε να δει αν έχει τα απαραίτητα αντικείμενα. Στην συνέχεια του αναφέρει ποια αντικείμενα του λείπουν και τότε ξεκινάνε μαζί για να βρουν ότι χρειάζεται.

Οι νέες φωνητικές λειτουργίες του Copilot, τροφοδοτούνται από το GPT-4o μοντέλο της OpenAI. Με αυτό το μοντέλο, ο Copilot μπορεί να ακούει, να μιλάει και να παίζει παιχνίδια. Ο Mustafa Suleyman, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft AI, την αποκαλεί «μια μαγική εμπειρία» που είναι «έξυπνη, διαισθητική, φυσική και χρήσιμη».

Πάροχος eSIM δίνει δωρεάν data για πάντα!

Η Microsoft δεν διευκρίνισε αν και πότε σκοπεύει να φέρει το Copilot σε άλλα παιχνίδια, όμως όλα δείχνουν πως θα το κάνει. Αυτό βέβαια, θα κάνει τους οδηγούς για παιχνίδια στο διαδίκτυο να αποτελούν παρελθόν. Από την άλλη, το να έχεις την AI να παίζει το μισό παιχνίδι για εσένα, χάνει πολύ από την εμπειρία, δεν νομίζετε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.