Από ότι φαίνεται η Microsoft ετοιμάζει το δικό της κατάστημα εφαρμογών, κυρίως επικεντωμένο στο gaming. Σύμφωνα μετο Bloomberg, τα καταστήματα της Google και της Apple ίσως αποκτήσουν σύντομα ανταγωνισμό, καθώς η Microsoft έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το δικό της κατάστημα, όπου θα διαθέτει μεγάλους τίτλους παιχνιδιών για Android και iOS.

Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης στο συνέδριο CCXO Comics & entertainment, του Sao Paulo, ο Spencer απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το online κατάστημα. διευκρίνισε όμως πως δεν απέχει πολύ μακριά και θα έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η Microsoft πρόσφατα εξαγώρασε την Activision Blizzard, που είναι υπερόπλο στα παιχνίδια. Η Activision έχει και τεράστιους τίτλους για κινητά, όπως το Candy Crash Saga και το Call Of Duty Mobile. Ο Spencer υποστήριξε ότι αυτή η στρατηγική συμφωνία ήταν απαραίτητη για να ανυψωθεί η σχετικά μέτρια θέση της Microsoft στην αγορά παιχνιδιών για κινητά των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Microsoft έδωσε τεράστια μάχη για την συμφωνία με την Activision, με την διαδικασία να παίρνει σχεδόν δύο χρόνια από την αρχική ανακοίνωσή της. Αυτή η καθυστέριση έκανε την Microsoft να τρέχει τώρα, ώστε να προλάβει να μην χάσει την ευκαιρία της για ένα νέο κατάστημα εφαρμογών, επικεντρωμένο στα παιχνίδια.

Με την Apple να κυκλοφορεί πλέον κορυφαίους τίτλους για τα iPhone 15 Pro, η Microsoft προφανώς και θέλει ένα κομμάτι από την πίτα. Ο χώρος του mobile gaming δέχθηκε χτύπημα στα έσοδα το 2022, με 5% πτώση, με τις προβλέψεις να δείχνουν αντίστοιχες επιδόσεις και φέτος. Με καθυστέριση 2 ετών στα πλάνα της η Microsoft, δεν μπορεί να παρά να προχωρήσει γοργά.

Τώρα όμως, με την Ε.Ε. να ζητάει από την Apple να ανοίξει τον δρόμο για καταστήματα εφαρμογών τρίτων, είναι μια καλή ευκαιρία για την Microsoft να μπει στο παιχνίδι και να βγει κερδισμένη από αυτό. Άλλωστε, το XBOX cloud gaming θα επιτρέψει στους χρήστες να παίξουν κορυφαία παιχνίδια από το κινητό τους.

Ο Spencer είπε επίσης ότι η εταιρεία «μίλησε για επιλογές και σήμερα στα κινητά σας τηλέφωνα, δεν έχετε επιλογή». Για να παραμείνει το Xbox επίκαιρο όχι μόνο σήμερα, αλλά για τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια, πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία σε «μια ποικιλία οθονών».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βλακείες… Αν η Microsoft ήθελε να έχει applications store, θα είχε ίσως διατηρήσει και τα windows photos…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.