Η νέα λειτουργία Circle to Search της Google μόλις έφτασε επίσημα στη σειρά Pixel 8. Μη χάνοντας χρόνο, φαίνεται ότι η Microsoft είναι έτοιμη να δημιουργήσει τη δική της έκδοση της λειτουργίας για το πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Σύμφωνα με το Windows Report, το τελευταίο build Canary του Edge για desktop περιέχει μια λειτουργία που ονομάζεται “Circle to Copilot”. Παρόμοια με το Circle to Search της Google, η λειτουργία αυτή επιτρέπει να κυκλώσετε οποιοδήποτε κείμενο ή εικόνα για να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό.

Microsoft Edge Circle Copilot

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα:

 1. Λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του Edge Canary
 2. Δεξί κλικ στη συντόμευση του Edge και “Ιδιότητες”
 3. Προσθήκη της παρακάτω εντολής στο πεδίο Target (Στόχος), μετά από ένα κενό:
  -enable-features=msEdgeCircleToSearchDefaultEnabled,msEdgeCircleToSearchSupported,
 4. Κλικ στο OK
 5. Άνοιγμα του Microsoft Edge
 6. Κλικ στις τρεις τελείς, Ρυθμίσεις, Εμφάνιση
 7. Ενεργοποίησης της χειρονομίας ποντικιού
 8. Κλικ στη διαμόρφωση χειρονομιών ποντικιού
 9. Ενεργοποίηση του Circle to Copilot

Παρόλο που η ιδέα είναι παρόμοια με το Circle to Search, υπάρχουν μερικές διαφορές που φαίνεται να τη διαφοροποιούν. Μια διαφορά είναι ότι η λύση της Google έχει σχεδιαστεί για κινητές συσκευές, ενώ το Circle to Copilot προορίζεται για τη desktop έκδοση, αν και μπορεί να το δούμε και στην έκδοση για κινητά.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι το Circle to Copilot φαίνεται να απαιτεί να ρωτήσετε πρώτα κάτι πριν δείτε τα αποτελέσματα, ενώ το Circle to Search παρέχει αμέσως τα αποτελέσματα με τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να μπει στη σταθερή έκδοση του Microsoft Edge. Δεν είναι επίσης σαφές αν η Microsoft σχεδιάζει καν να δημοσιοποιήσει τη λειτουργία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.