Η Google παρουσίασε τη λειτουργία Live Caption για Android το 2019, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν υπότιτλους που δημιουργούνται τοπικά για οποιοδήποτε περιεχόμενο βίντεο και ήχου. Αυτό επεκτάθηκε στα recorded βίντεο, στα podcast, και πολλά άλλα.

Τώρα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι στο preview build των Windows 11 Insider (version 22557) υπάρχει μία δυνατότητα που λέγεται Live Captions και μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows+Ctrl+L.

Η Microsoft λέει ότι τα Live Captions δημιουργούνται αυτόματα στη συσκευή για οποιοδήποτε περιεχόμενο έχει ήχο. Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του μοντέλου ομιλίας μόνο όταν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για πρώτη φορά – προς το παρόν τα Αγγλικά των ΗΠΑ είναι η μόνη γλώσσα που υποστηρίζεται.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί και εκτός σύνδεσης και μοιάζει σαν αντιγραφή της λειτουργίας που παρουσίασε η Google πριν σχεδόν τρία χρόνια στο Android.

Τα Live Captions των Windows 11 μπορούν να εμφανίζονται στο επάνω ή στο κάτω μέρος μιας οθόνης ή σε ένα αιωρούμενο παράθυρο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να τροποποιήσουν το μέγεθος και την εμφάνιση των υπότιτλων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.