Η Facebook, γνωστή και ως Meta, στέφθηκε ως η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς, μετά από 12 μήνες με διαμάχες, δημόσιες αντιδράσεις, και εν τέλει ένα ολόκληρο rebrand του γίγαντα των social media, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Yahoo Finance.

Η Yahoo Finance στέφει κάθε χρόνο την καλύτερη εταιρεία της χρονιάς, με τη Microsoft να καταλαμβάνει την πρώτη θέση για το 2021. Φέτος, ωστόσο, η Yahoo Finance αποφάσισε να στέψει και τη “χειρότερη εταιρεία της χρονιάς”, με τη Facebook, γνωστή πλέον ως Meta, να παίρνει τον τίτλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 άτομα, η Facebook έλαβε 50% περισσότερες ψήφους σε σύγκριση με την Alibaba, μια κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι ερωτηθέντες έχουν “πολλά παράπονα” προς τη Facebook, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, ανησυχιών για λογοκρισία, αναφορών σχετικά με τον αντίκτυπο του Instagram στην ψυχική υγεία, και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η Facebook, εν μέσω σκανδάλων, μετονομάστηκε σε “Meta”, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας κατεύθυνσης για την εταιρεία, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της Mark Zuckerberg.

Το νέο όνομα προορίζεται να είναι περισσότερο σύμφωνο με τον στόχο της οικοδόμησης ενός “metaverse”, ενός εξ ολοκλήρου ψηφιακού κόσμου. Το rebrand θεωρήθηκε ευρέως ως μια προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από τον λεπτομερή έλεγχο και σύμφωνα με ορισμένους συμμετέχοντες στην έρευνα, λειτούργησε.

Ένας από τους ερωτηθέντες είπε ότι το Facebook θα μπορούσε να καθαρίσει την εικόνα του αναγνωρίζοντας και ζητώντας συγγνώμη για ό,τι έκανε και δωρίζοντας ένα “σεβαστό ποσό” των κερδών του σε ένα ίδρυμα για να βοηθήσει στην αναστροφή της ζημιάς που προκάλεσε.

Κάποιοι είδαν το rebrand του Meta ως μια κυνική προσπάθεια αλλαγής θέματος, ενώ άλλοι ενθουσιάστηκαν από τη δυνατότητα μιας νέας κατεύθυνσης που θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα και κάτι διαφορετικό από το παλιό μοντέλο των social media.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.