Η Meta είναι ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων, και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Τη δεδομένη στιγμή, η εταιρεία έχει τα Facebook, Instagram, Threads, και WhatsApp, ως τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της. Γνωστό είναι επίσης ότι συλλέγει δεδομένα και όσοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα της έχουν αποδεχθεί κάτι τέτοιο κατά την εγγραφή τους.

Φαίνεται ότι η Meta, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών για την εκπαίδευση AI μοντέλων. Τα δεδομένα τα παίρνει από δημοσιεύσεις χρηστών και τα μετατρέπει σε υλικό εκπαίδευσης για τα συστήματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, όσοι κατοικούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αναγκάσει την εταιρεία να προσφέρει τρόπους ώστε οι χρήστες να μπορούν να εξαιρεθούν από τη συλλογή δεδομένων για αυτόν τον λόγο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγκάσει τις εταιρείες να ξεκαθαρίζουν το πώς συλλέγουν, επεξεργάζονται, διαχειρίζονται, και διατηρούν δεδομένα. Επίσης, απαιτεί να προσφέρουν πάντα τρόπους εξαίρεσης. Η Meta ακολουθεί, όσο μπορεί, τους κανόνες, για να αποφύγει τα πρόστιμα. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της, μέσω email, η εταιρέια ενημέρωση τους χρήστες των Instagram και Facebook ότι:

Ενημερώνουμε την Πολιτική Απορρήτου μας καθώς επεκτείνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Meta

Γεια σας <Όνομα>,

Ετοιμαζόμαστε να επεκτείνουμε τις εμπειρίες AI στη Meta στην περιοχή σας. Το AI at Meta είναι η συλλογή μας από χαρακτηριστικά και εμπειρίες δημιουργικής AI, όπως το Meta AI και τα δημιουργικά εργαλεία AI, μαζί με τα μοντέλα που τα τροφοδοτούν.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς

Για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε αυτές τις εμπειρίες, θα βασιζόμαστε πλέον στη νομική βάση που ονομάζεται νόμιμα συμφέροντα για τη χρήση των πληροφοριών σας για την ανάπτυξη και τη βελτίωση του AI at Meta. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες σας για τους σκοπούς αυτούς. Εάν η ένσταση σας γίνει δεκτή, θα εφαρμόζεται από εδώ και στο εξής.

Συμπεριλαμβάνουμε ενημερώσεις στην Πολιτική απορρήτου μας για να αντικατοπτρίσουμε αυτές τις αλλαγές. Οι ενημερώσεις τίθενται σε ισχύ στις 26 Ιουνίου 2024.

Ευχαριστούμε,
Η ομάδα της Meta Privacy

Επίσης, φαίνεται ότι η εταιρεία εμφανίζει και ειδοποιήσεις ενός των πλατφορμών, αρκεί να είναι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι θα αφαιρεί τα δεδομένα από τα μοντέλα εκπαίδευσης της AI “εάν η ένσταση σας γίνει δεκτή”. Οπότε, η αφαίρεση δεν γίνεται αυτόματα και πρέπει ο χρήστης να δώσει κάποιον λόγο για την κατάργηση των δικών του δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.