Ο Snapdragon 7 Gen 2 έφερε μεγάλη αύξηση επιδόσεων στις συσκευές μεσαίας κατηγορίας, χρησιμοποιώντας τους ίδιους πυρήνες που είχαμε στον Snapdragon 8 Gen 1. Τώρα έχουμε νέες πληροφορίες για μεγάλη αύξηση επιδόσεων, με του Snapdragon 7 Plus επεξεργαστές.

Σύμφωνα με τον πολύ έγκυρο Digital Chat Station, O Snapdragon 8 Plus (πιθανότατα θα τον δούμε σαν Snapdragon 7+ Gen 3) θα είναι τεράστια αναβάθμιση . Πιο συγκεκριμένα, o leakster αναφέρει, πως θα έχουμε ενσωμάτωση των πυρήνων του Snapdragon 8 Gen 3, που στην παρούσα φάση ξεπερνάει σε επιδόσεις τον Apple A17 Pro, των iPhone 15 Pro.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα είναι το chipset που θα τροφοδοτεί τις περισσότερες ναυαρχίδες του 2024. Πρόκειται για ένα 8πύρινο chip, που αποτελείται από έναν τρομερά δυνατό πυρήνα Cortex-X4, 5 πυρήνες Cortex-A720 και δύο μικρούς Cortex A520. Οι επιδόσεις του chipset τόσο σε επεξεργαστική ισχύ, όσο και σε γραφικά, είναι επικές και τεράστια άνοδο από τον Snapdragon 8 Gen 2 που κυκλοφόρησε σε σχεδόν όλες της ναυαρχίδες του 2023.

Αν δούμε τους πυρήνες του 8 Gen 3 στον Snapdragon 7+ Gen 3, πιθανότατα θα είναι σε χαμηλότερες συχνότητες. Αν κρίνουμε από τον Snapdragon 7 Gen 2, αυτή η διαφορά θα είναι αρκετά μεγάλη, ενώ θα έχουμε και διαφορετική και πιο αδύναμη GPU, ώστε να δικαιολογείται και η διαφορά στις τιμές των συσκευών.

Apple: Για πρώτη φορά εκπτώσεις στις τιμές του iPhone καθώς φλερτάρει με την καταστροφή

Εμείς ελπίζουμε σε μεγάλη χρήση του Snapdragon 7+ Gen 3, αφού αν κρίνουμε από το περσινό μοντέλο, οι επιδόσεις του θα είναι τρομερά δυνατές για την κατηγορία και θα φέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις, σε ποιο οικονομικές προτάσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.