Σχεδόν ποτέ δεν θα έχεις ακούσει την Apple να παρέχει εκπτώσεις σε παλαιότερα iPhones, πόσο μάλλον σε πρόσφατα μοντέλα. Μπορεί αυτό να συμβαίνει μέσω λιανοπωλητών και παρόχων ποτέ όμως δεν έχει δώσει εκπτώσεις από το online store της ή στα καταστήματά της.

Η μοναδική θέση που κατέχει στην αγορά, της δίνει το πλεονέκτημα της ρύθμισης των τιμών, το οποίο οι κατασκευαστές του Android δεν έχουν όπως αναφέρει σε άρθρο γνώμης το sammobile. Και ο λόγος, δεν υπάρχει ανταγωνιστής που να δημιουργεί iOS συσκευές. Την ίδια στιγμή η Samsung έχει εκατοντάδες ανταγωνιστές να δημιουργούν Android τηλέφωνα.

Οι σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της στη Κίνα εξανάγκασαν την Apple να προσφέρει μια σπάνια έκπτωση στα τελευταία και πιο πρόσφατα iPhone 15. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις αγγίζουν ως και τα 70 δολάρια το διάστημα 18 Ιανουαρίου και 21 Ιανουαρίου. Είναι διαθέσιμη για όλες τις iPhone 15 συσκευές.

Google Maps: Λειτουργεί πλέον και σε τούνελ μέσω Bluetooth φάρων

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple βλέπει πτώση της τάξεως του 30% από τις πωλήσεις του iPhone στη Κίνα, μια αγορά από τις πιο σημαντικές για αυτή. Στη πάροδο του χρόνου, η ζήτηση από τη Κίνα τη βοήθησε να διατηρήσει ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων, τη στιγμή που έβλεπε αδύναμες πωλήσεις από άλλες αγορές. Πλέον είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφή, καθώς δεν φαίνεται να πείθει το αγοραστικό κοινό της Κίνας να επιλέξουν το iPhone.

Πάντως, με την Κίνα να ειναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, οποιαδήποτε απώλεια μεταφράζεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερα για την Apple. H Apple μπορεί να ήταν ο κυρίαρχος της αγοράς για το 2023, όμως αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.