Η MediaTek ανέπτυξε με επιτυχία το πρώτο της 3nm chipset με βάση την τεχνολογία 3nm διεργασίας της TSMC. Το νέο 3nm chipset θα κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο το επόμενο έτος ως μέλος της flagship Dimensity σειράς.

Το δελτίο τύπου δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το νέο SoC. Ασχολείται κυρίως με τη 3nm διεργασία της TSMC, η οποία προσφέρει σημαντικά οφέλη σε σχέση με την απερχόμενη 5nm N5 διεργασία.

Με βάση τα παρεχόμενα δεδομένα, η νέα διεργασία 3nm της TSMC είναι 18% ταχύτερη χρησιμοποιώντας την ίδια κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, επιφέρει μείωση της ισχύος κατά 32% στην ίδια ταχύτητα, ενώ προσφέρει αύξηση της λογικής πυκνότητας κατά 60%.

Η MediaTek θα λανσάρει τα 3nm chipset για smartphones, tablets, έξυπνα αυτοκίνητα, και άλλες συσκευές, το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.