Από ότι φαίνεται η κατασκευή των iPhone 15 θα έχει μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τους προκάτοχούς τους. Η πληροφορία έρχεται από τον Revegnus, που μοιράστηκε στο Twitter και τα ποσοστά της αύξησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το απλό iPhone 15 θα έχει κόστος κατασκευής αυξημένο κατά 12%. Ενώ το iPhone 15 Pro θα δει αύξηση στο κόστος παραγωγής που φτάνει το 20%.

Σύμφωνα με τον tipster, η αύξηση στις τιμές της TSMC παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό, ενώ σήμερα είδαμε πως η κατασκευάστριά εταιρία των Apple A17 Bionic, δυσκολεύεται με την μεγάλη παραγωγή των ημιαγωγών στα 3nm. Φυσικά ο πληθωρισμός παίζει και αυτός μεγάλο ρόλο στην αύξηση του κόστους.

Σημαίνει όμως αυτό και αύξηση στις τιμές που θα δούμε τα iPhone 15 στα ράφια; Ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζουμε, αλλά η Apple δεν έχει την φήμη της εταιρίας που απορροφάει τις αυξήσεις, θυσιάζοντας μέρος των κερδών της. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως θα απορροφήσει ένα μέρος των αυξήσεων, αλλιώς μιλάμε για τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των συσκευών.

Όπως και να έχει, τα νέα iPhone 15 θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, όπου και θα μάθουμε την τελική τιμή τους. Στην ανακοίνωση μπορεί να δούμε το iPhone 15 Pro Max να μετονομάζεται σε iPhone 15 Ultra, αν και έχουμε αντικρουόμενες φήμες για το θέμα. Όμως έχουμε ήδη ακούσει για ένα iPhone 15 Ultra που στην μεγάλη του έκδοση του 1ΤΒ θα κοστίζει κοντά στις €3000.

Η μεγάλη αλλαγή όμως θα είναι η κατάργηση της Lightning Port για χάρη του USB-C, κάτι που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό. Με τις αρχές να εξαναγκάζουν την εταιρία να χρησιμοποιήσει USB-C, η Apple δεν έχει άλλα περιθώρια να το αναβάλει.

Φέτος περιμένουμε όλα τα μοντέλα να έρθουν με Dynamic Island, ενώ όλα τα πλήκτρα θα είναι Solid State. Τουλάχιστον αυτό λένε οι μέχρι στιγμής φήμες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.