Η TSMC έχει αναλάβει την παραγωγή του Apple A17 Bionic με λιθογραφία στα 3nm, όμως όλα δείχνουν πως θα δυσκολευτεί πολύ να παραδώσει τις παραγγελίες. Σύμφωνα με μια έκθεση του EE Times, οι αναλυτές πιστεύουν πως η TSMC έχει προβλήματα με τον εξοπλισμό, που επηρεάζει τον όγκο της παραγωγής για την νέα τεχνολογία. μικροτσίπ.

Η TSMC είναι ο κολοσσός πίσω από την κατασκευή του Apple A17 Bionic, που θα χτυπάει στην καρδιά της σειράς iPhone 15. Την ίδια στιγμή αναμένεται να παράγει και τον Apple M3 για τα επόμενα Macbooks και iPads. Ο αναλυτής της Arete Research, Brett Simpson, αναφέρει πως η TSMC είναι στο 55% της απαιτούμενης παραγωγής, ενώ πιθανότατα θα έχει αύξηση κατά 5+% για κάθε επόμενο τρίμηνο.

Την τελευταία εβδομάδα, ο CEO της TSMC δήλωσε πως η εταιρία έχει φτάσει σε παραγωγή μεγάλου αριθμού chips με καλή απόδοση, όμως η ζήτηση από τους πελάτες της, ξεπερνάει τις δυνατότητές της. Η TSMC αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή των A17 και M3 στο δεύτερο μισό του έτους, την στιγμή που έχει λάβει παραγγελίες και από τις Intel, AMD και Nvidia.

Αυτή τη στιγμή μόνο η TSMC και η Samsung μπορούν να παράγουν chips στα 3nm, καθώς είναι ότι πιο πρόσφατο τεχνολογικά υπάρχει. Σε σχέση με τις τωρινές αρχιτεκτονικές στα 4nm, τα chips στα 3nm αναμένονται με βελτιώσεις σε επιδόσεις και απόδοση.

Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές στην αγορά, που μπορούν να παράγουν τόσο μεγάλες ποσότητες σε chips των 3nm, πράγμα που δείχνει προς νέα έλλειψη σε επεξεργαστές, όπως είχαμε και με το iPhone 14. Την ίδια στιγμή η TSMC θα πρέπει να αφιερώσει πόρους και δυναμικό για να τα καταφέρει, που πιθανότατα θα μειώσει την απόδοσή της και στην παραγωγή άλλων επεξεργαστών. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα το χειριστεί η εταιρία και πως θα δώσει λύση.

Ας ελπίσουμε πως η TSMC θα βρει τον τρόπο να αυξήσει την παραγωγή της άμεσα. Μόλις τα καταφέρει, θα πρέπει να προχωρήσει σε επεξεργαστές στα 2nm, κάτι που σχεδιάζει να ξεκινήσει το 2025.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.