Η IDC και η Strategy Analytics δημοσίευσαν τα στοιχεία για τις πωλήσεις της αγοράς των smartphone συσκευών και ο ξεκάθαρος νικητής των τελευταίων μηνών είναι η Huawei, εις βάρος των κορυφαίων ηγετών της αγοράς, της Samsung και της Apple. Οι αριθμοί της εταιρείας είναι βελτιωμένοι για το 2019, δίνοντάς της καλύτερο έλεγχο της δεύτερης θέσης. Η Huawei αύξησε τις συσκευές που διέθεσε, από τα 39.3 εκατομμύρια τηλέφωνα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 στα 59.1 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η διάθεση συσκευών της Apple μειώθηκε από τα 52.2 εκατομμύρια στα 36-43 εκατομμύρια περίπου (Η ίδια η Apple έχει σταματήσει να αναφέρει αριθμούς πωλήσεων iPhone συσκευών). Η Samsung πήγε από τα 78.2 εκατομμύρια στα 71.9 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, αμερικανικοί πάροχοι αναφέρουν ότι οι αναβαθμίσεις smartphones μεταξύ των συνδρομητών τους βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ άλλοι κινεζικοί κατασκευαστές, όπως Xiaomi και Oppo κυρίως μένουν σταθερές με τους αριθμούς των πωλήσεων.

Άλλα global brands που συνήθιζαν να έχουν ισχυρή παρουσία στην αγορά, υποφέρουν. Οι πωλήσεις της Sony κινούνται πτωτικά, με την εταιρεία να εξετάζει την περικοπή του 50% του εργατικού δυναμικού στο τμήμα φορητών συσκευών. Η LG σταμάτησε την παραγωγή smartphone συσκευών στην ιδιαίτερη πατρίδα της, μεταφέροντας την παραγωγή στο Βιετνάμ. Και η HTC τεχνικά είναι στην αγορά, με το blockchain smartphone.

Η Huawei αποτελεί την εξαίρεση. Η εταιρεία έχει βρει σθεναρή αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις κατηγορίες για κατασκοπεία, με αποτέλεσμα να έχει μηδενική παρουσία σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική αγορά. Όλη η πρόοδος οφείλεται στη Κίνα και στην επιτυχή επέκτασή της στην Ευρώπη. Έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα της κάμερας, με εκπληκτικά αποτελέσματα και έχει πετύχει να κάνει τους χρήστες να πατήσουν το κουμπί της αναβάθμισης. Ο στόχος είναι να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής στον κόσμο, κάτι που πριν από λίγα χρόνια, φάνταζε ως υπερβολική αισιοδοξία. Η Huawei προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τη Samsung μέχρι το τέλος του έτους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Samsung και apple έχουν ακόμα να κυκλοφορήσουν συσκευές . Η Huawei τις κυκλοφόρησε .όχι πως δεν είναι σημαντική η άνοδος της αλλά έχει ακόμα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.