Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί στην αγορά των smartphone συσκευών, η εταιρεία διέθεσε πριν από μερικούς μήνες, το Xperia 1 flagship, που αποκαλύφθηκε στην έκθεση MWC. Διαθέτει μια οθόνη 6.5 ιντσών 4K AMOLED με 21:9 aspect ratio. Παρά το γεγονός ότι η οθόνη είναι ιδανική για θέαση video, η τιμή με την οποία ξεκίνησε να πωλείται, το 1000αρικο, είναι φυσικό να κάνει πολλούς να αδιαφορήσουν για την συσκευή.

Την ίδια στιγμή, το Reuters αναφέρει ότι για δεύτερη φορά σε έξι χρόνια, ένα hedge fund δημιουργεί μερίδιο στη Sony σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τις αποφάσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Αυτοί που γνωρίζουν τα σχέδια, αναφέρουν ότι η Third Point LLC, εξετάζει να υλοποιήσει τη δική της στρατηγική για την Sony. Συγκεκριμένα εξετάζει τη δημιουργία ενός dedicated fund, που θα αγοράσει περισσότερες μετοχές στη Sony.

Ο αναλυτής Atul Goyal της Jefferies ανέφερε στους πελάτες του την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η Sony χρειάζεται να φύγει από την αγορά των smartphone συσκευών. Η Sony αναμφίβολα θα θέλει να αξιολογήσει την αποδοχή του Xperia 1, πριν αποφασίσει αν ή όχι θέλει να σταματήσει την παραγωγή smartphone συσκευών. Αλλά αν η Third Point LLC προχωρήσει τα σχέδιά της, η απόφαση για το αν θα μειώσει τις απώλειες στη βιομηχανία των smartphone, ίσως πλέον δεν είναι δική της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.