Ο Guo Ping, υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei επιτέθηκε στην Αμερικανική κυβέρνηση, λίγο μετά τους αυστηρότερους ελέγχους εξαγωγών που προωθεί, που έχουν σαν σκοπό να απαγορεύσουν την Huawei από την λήψη σημαντικών για την εμπορική της δραστηριότητα chips, λίγο μετά τα reports ότι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της, ήδη κόβει τις παραγγελίες. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου summit αναλυτών της Huawei, o Guo Ping ανέφερε συγκεκριμένα: Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στη Huawei αλλά τι θα προσφέρει κάτι τέτοιο στον κόσμο;
Με την αμείλικτη αυτή προσπάθεια στραγγαλισμού της εταιρείας μας από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση αγνόησε πλήρως τις αιτιάσεις και τους φόβους που πολλές εταιρείες επισήμαναν για τις γενικότερες επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης στη βιομηχανία, τονίζει η Huawei σε μια επίσημη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την επέκταση, την συντήρηση και τη συνέχιση λειτουργίας των δικτύων αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους σε περισσότερες από 170 χώρες. Πιστεύουμε ότι η εμπορική μας δραστηριότητα αναπόφευκτα θα επηρεαστεί, συμπληρώνει η Huawei.
Η ιστοσελίδα Nikkei σημειώνει ότι νωρίτερα σήμερα η TSMC βάζει φρένο σε νέες παραγγελίες από την Huawei, λίγο μετά τις νέες ανακοινώσεις εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης. Τα μέτρα στοχεύουν απευθείας στη Huawei και στο τμήμα HiSilicon. Η TSMC δεν αρνήθηκε τα reports αυτά, αλλά ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για φήμες δήθεν.
Η Huawei στο παρελθόν τόνισε ότι θα μπορούσε να μεταφέρει την προμήθεια στη Samsung. Παράλληλα, εξετάζει τι προοπτικές υπάρχουν για την εγχώρια παραγωγή chips μέσω της Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), η οποία μόλις πρόσφατα έλαβε επένδυση ύψους 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κινεζική κυβέρνηση. Η SMIC είναι σχετικά ένας μικρός ανταγωνιστής της TSMC και θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις της Huawei. Την προηγούμενη εβδομάδα, η SMIC ξεκίνησε την παραγωγή του Kirin 710A στα 14nm, αλλά η TSMC αναμένεται να μεταβεί ήδη στα 5nm φέτος. Ακόμη και το αρχικό Kirin 710 είχε κατασκευαστεί στα 12nm και επρόκειτο για ένα μεσαίου κόστους chip το 2018.
Από την μεριά του ο Richard Yu σχολιάζει ότι οι λόγοι κυβερνοασφαλείας αποτελούν απλά μια δικαιολογία. Η πραγματική αιτία είναι η απειλή της τεχνολογικής ηγεμονίας των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.