Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα άσχημη χρονιά για την Huawei, ερχόμενη αντιμέτωπη με πολλές κατηγορίες, για τις οποίες όμως μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμιά απόδειξη. Βέβαια, οι ΗΠΑ, μονωμερώς προχώρησαν στο ban της. Πρόσφατα έλαβε ακόμη μια παράταση, δίνοντάς την έτσι τη δυνατότητα να συνεχίζει να αποστέλνει ενημερώσεις και να συντηρεί την υποδομή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Ο ιδρυτής της Huawei σε memo προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ξεδιπλώνει το σχέδιό του για την επιβίωση της εταιρείας του. Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια στιγμή ζωής ή θανάτου. Αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, τότε κάνε χώρο και άσε τη δεξαμενή να κυλίσει. Αν θέλεις να έρθεις μαζί μας στο πεδίο της μάχης, δέσε ένα σχοινί στη δεξαμενή και τράβηξέ την μαζί σου, ο καθένας χρειάζεται αυτό το είδος της αποφασιστικότητας.

Στην ίδια επιστολή, ο Zhengfei προτείνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρουν νέα projects και νέες καινοτομίες αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία και να παίρνουν τον μισθό τους. Επιπλέον επισημαίνει ότι παρά τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και τις αρχικές επιπτώσεις του ban, η Huawei είδε αύξηση των εσόδων κατά το πρώτο μισό του έτους, εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων στη Κίνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση.

Ο Zhengfei παροτρύνει τους εργαζόμενους να καλύψουν τους στόχους πωλήσεων και να παρακολουθούν από κοντά τις ροές χρημάτων. Σε 3-5 χρόνια, στη Huawei θα ρέει νέο αίμα, όταν όμως επιβιώσει από την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της. Μια νέα εταιρεία θα γεννηθεί.  Με σκοπό, να κυριαρχήσει στον κόσμο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.