Η Huawei θα ανακοινώσει τα νέα Huawei P70 αύριο και οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητες. Εχθές τα Huawei P70, P70 Pro και P70 Art πέρασαν από το Geekbench και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα η εταιρία κατάφερε να δημιουργήσει νέα chipsets και μάλιστα με τοσο καλές επιδόσεις.

Τα Huawei P70 και P70 Pro φαίνεται να διαθέτουν έναν 12πύρηνο επεξεργαστή, που αποτελείται από 2 πυρήνες υψηλών επιδόσεων στα 2.63GHz, 6 πυρήνες επιδόσεων στα 2.15GHz, που δεν είναι πιο δυνατοί από τους δύο μεγάλους. Τέλος έχουν άλλους 3 πυρήνες για ενεργειακή απόδοση στα 1.53GHz. Τα Huawei P70 και P70 Pro έχουν διαφορά στις επιδόσεις τους, παρά το γεγονός του ίδιου chipset και αυτό πιθανότατα οφείλεται στην διαφορά μεγέθους του, που βοηθάει στην απαγωγή θερμότητας. Πάντως οι επιδόσεις του Huawei P70 Pro πλησιάζουν πολύ αυτές του Snapdragon 8+ Gen 1.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά διαφορετικό και αρκετά δυνατό είναι το Huawei P70 Art, που έρχεται με ένα εντελώς διαφορετικό chipset, που θυμίζει πολύ το στήσιμο του Snapdragon 8 Gen 2. Περιλαμβάνει 8 πυρήνες, με τον έναν να είναι αρκετά πιο δυνατός και χρονισμένος στα 3.19GHz. Έχει άλλους 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2.75GHz, που και αυτοί είναι για δυνατές επιδόσεις, ενώ διαθέτει και άλλους 3 στα 2.02GHz, για πιο χαλαρές διεργασίες, ώστε να κάνει οικονομία στην μπαταρία. Οι επιδόσεις του είναι πολύ κοντά στον Snapdragon 8 Gen 2 και ίσες με αυτό που είχαμε δει από τον Dimensity 9200+.

Όλες οι συσκευές έρχονται με 12GB RAM, που σίγουρα είναι υπεραρκετό για κάθε χρήση.

Γιατί όμως η Huawei θα κάνει τους Αμερικάνους να τρέχουν; Οι ΗΠΑ έχουν σε εφαρμογή αποκλεισμό στην εξαγωγή εξοπλισμού για την δημιουργία chipsets. Αυτό σημαίνει πως η Κίνα δεν μπορεί να φτιάξει επεξεργαστές που βασίζονται σε τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στις ΗΠΑ. Τώρα όμως έρχεται η Huawei με την SMIC και κυκλοφορούν μέσα σε ένα χρόνο δικούς τους επεξεργαστές που πλησιάζουν πολύ τις επιδόσεις των chipsets αμερικάνικης τεχνολογίας. Αν συνεχίσει έτσι η Huawei και η SMIC, τότε πολύ σύντομα να έχουμε πλήρως ισάξιες προτάσεις, ενώ δεν θα πάρει πολύ καιρό για να δούμε και ανώτερες τεχνολογίες. Μην ξεχνάμε πως η Κίνα παράγει 10.000.000 μηχανικούς υπολογιστών τον χρόνο, που το μεγαλύτερο μέρος τους απορροφάτε από κινέζικες εταιρίες. Με τέτοιο καταρτισμένο προσωπικό, δύσκολα θα υπάρξει χώρα που να μπορεί να τους ανταγωνιστεί.

Wi-Fi: Δεν σημαίνει αυτό που νομίζεις!

Α! Και κάτι ακόμα, όλες οι συσκευές διαθέτουν αποστολή μηνυμάτων μέσω δορυφόρου, ενώ το P0 Art διαθέτει και δορυφορικές κλήσεις!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.