Πιθανότατα δεν έχεις σκεφθεί ποτέ τι σημαίνει ο όρος Wi-Fi, έτσι; Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι κάποια συντομογραφία για κάτι υψηλά τεχνικό που περιγράφει την τεχνολογία που μας επιτρέπει να συνδεόμαστε ασύρματα στον εξοπλισμό για internet.

Αρκετοί πιστεύουν πως είναι μια συντόμευση του Wireless-Fidelity. Το Wi-Fi είναι κάτι σαν λογοπαίγνιο που είχαμε στο Hi-Fi, που σήμαινε High-Fidelity (υψηλή πιστότητα. To Hi-Fi επινοήθηκε από κατασκευαστές ήχυ τη δεκαετία του 1950, για να δηλώσει την απόδοση ενός ηχείου και είναι ένα εύχρηστο όνομα που επινοήθηκε από εμπόρους.

Ο λογαριασμός That’s Pretty Cool στο TikTok, μοιράζεται αρκετά ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα και πρόσφατα έκανε ένα σύντομο βίντεο για το Wi-Fi, όπως έγραψε η Huffpost UK. Τα σχόλια στο βίντεο δείχνουν πως μια μεγάλη μερίδα του κοινού δεν είχε ιδέα τι σημαίνει. Αρκετοί δήλωσαν πως όταν ο όρος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά δεν τους άρεσε, όπως δεν τους άρεσε και ο όρος podcast ή η ονομασία iPad, όταν ξεκινούσαν.

Η ιδέα ότι το Wi-Fi σημαίνει Wireless Fidelity (Ασύρματη πιστότητα) κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2005, όταν ο Cory Doctorow της Boing Boing τον κατέρριψε. Στην πραγματικότητα ο όρος δημιουργήθηκε από την εταιρία marketing Interbrand, που είχε δημιουργήσει τα εμπορικά σήματα για το αντικαταθλιπτικό Prozac και την εταιρία υπολογιστών Compaq.

Wi-Fi

Ο τεχνικός όρος του Wi-Fi είναι IEEE 802.11, όμως αυτό δεν είναι τόσο εύηχο, έτσι; Σύμφωνα με την Interbrand:

«Το όνομα έπρεπε να είναι αξιομνημόνευτο—κάτι καθολικό που θα μπορούσατε να βρείτε στο σπίτι σας, στο γραφείο, σε ένα καφέ ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κάτι που βοηθούσε τους καταναλωτές να κατανοήσουν διαισθητικά την έννοια».

Έτσι σκέφτηκαν το Wi-Fi, παίζοντας με τον όρο Hi-Fi, που γνώριζαν όλοι και τους ήταν ένας οικείος όρος. Μάλιστα, μετά την ταινία του 2000, High Fidelity με τον John Cusack, ο όρος έμοιαζε ακόμα πιο φιλικός.

Κάνε το What’s UP, COSMOKARTA, FROG σου Cosmote Neo: Διπλασιάζει το internet σε όλα τα πακέτα

Αυτό λοιπόν σημαίνει το Wi-Fi! Απολύτως τίποτα! Είναι μια επωνυμία που σκέφτηκε μια εταιρία marketing, για μια επιτυχημένη ιδέα που σύνδεε υπολογιστές στο ίντερνετ, χωρίς καλώδιο. Μια απίστευτα ριζοσπαστική ιδέα της εποχής, που πλέον βρίσκεται σε όλες τις συσκευές που έχουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.