Όλα τα Android smartphone διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης της υπερθέρμανσης που τους επιτρέπει να απενεργοποιούν αυτόματα ορισμένες λειτουργίες για να αποτρέψουν βλάβες όταν ζεσταίνονται υπερβολικά. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη μείωση της ταχύτητας χρονισμού της CPU, τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, την απενεργοποίηση του 5G, και άλλα. Σε ακραίες περιπτώσεις, το τηλέφωνό μπορεί να απενεργοποιηθεί μέχρι να κρυώσει.

Αν και τα Pixel διαθέτουν επίσης τέτοια μέτρα υπερθέρμανσης, η Google θα μπορούσε σύντομα να εισαγάγει μια νέα λειτουργία με το όνομα “Adaptive Thermal”, η οποία θα περιγράφει λεπτομερώς τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει ορισμένες ενέργειες για να μειώσει τη θερμοκρασία του τηλεφώνου χειροκίνητα.

Σε αναφορά στο Android Authority, ο Mishaal Rahman περιγράφει λεπτομερώς την εύρεση αναφορών στη νέα λειτουργία Adaptive Thermal στην τελευταία εφαρμογή Device Health Services v1.27 για τα Pixel. Τα string υποδηλώνουν ότι μια “προ-επείγουσα” ειδοποίηση ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία του τηλεφώνου φτάσει τους 49 βαθμούς Κελσίου.

Όταν συμβεί αυτό, εμφανίζεται μια ειδοποίηση που λέει ότι το τηλέφωνό πρέπει να κρυώσει και ότι η απόδοσή του μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά. Αν ο χρήστης πατήσει το κουμπί “See care steps” στην ειδοποίηση, θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου με λεπτομέρειες για όλα τα βήματα που κάνει το τηλέφωνό για να βοηθήσει στη μείωση της θερμότητας και την αποφυγή της υπερθέρμανσης.

Προτείνει επίσης ορισμένες ενέργειες που μπορεί να κάνει ο κάτοχος του Google Pixel, όπως να απομακρύνει τη συσκευή από το άμεσο ηλιακό φως, να τοποθετήσει το τηλέφωνο σε ανοιχτό χώρο για καλύτερη ροή αέρα, και να κλείσει όλες τις εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας.

Εάν αυτά τα παραπάνω βήματα δεν βοηθήσουν στην ψύξη του τηλεφώνου και η θερμοκρασία του φτάσει τους 52 βαθμούς Κελσίου, το Adaptive Thermal θα το θέσει σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”.

Η αναφορά δεν είναι ξεκάθαρη σχετικά με το ποιες ενέργειες θα κάνει το Google Pixel σε τέτοια σενάρια υπερθέρμανσης. Ωστόσο, αν ούτε αυτά δεν βοηθήσουν και η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 55 βαθμούς Κελσίου, το τηλέφωνο θα απενεργοποιηθεί αφού εμφανίσει μια αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερολέπτων.

Καμία από τις ενέργειες που περιγράφονται λεπτομερώς στο Adaptive Thermal δεν είναι νέα. Το Google Pixel έχει ήδη ενσωματωμένες αυτές τις προστασίες υπερθέρμανσης. Επιπλέον, οι τακτικοί χρήστες smartphone γνωρίζουν τα βασικά μέτρα για την αποφυγή υπερθέρμανσης αυτών των συσκευών. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να βοηθήσει οποιονδήποτε χρήστη, και ειδικά τους λιγότερο έμπειρους.

Το Adaptive Thermal φαίνεται να είναι υπό ανάπτυξη, αλλά θα μπορούσε να διατεθεί μαζί με την σταθερή έκδοση του Android 15 ή της επερχόμενης σειράς Pixel 9. αργότερα μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.