Η εφαρμογή Find My Device της Google επιτρέπει τον εντοπισμό χαμένων ή κλεμμένων συσκευών από το τηλέφωνο, το tablet, ή το web. Tώρα, o κολοσσός της αναζήτησης φαίνεται να έχει σχεδιάσει μερικά πρακτικά χρήσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας γι’ αυτήν την εφαρμογή ώστε να κάνει τη ζωή των Android χρηστών ακόμα πιο εύκολη.

Πρώτα απ’ όλα, η Google φέρεται να σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη βιομετρικού ξεκλειδώματος για την εφαρμογή. Επί του παρόντος, συνδέεστε με έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι κάπως άβολος και επιβραδύνει τη διαδικασία. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να μη ερωτηθούν ξανά, ώστε η εφαρμογή να ζητά εκ νέου κωδικό, ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο ασφαλές. Αν ενεργοποιηθεί, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό μπορεί να εντοπίσει τις συσκευές.

Έτσι, μια νέα επιλογή “Allow Biometric login” είναι η λύση στο πρόβλημα και η Google την ετοιμάζει για το Find My Device. Η λειτουργία της θα πρέπει να είναι αρκετά απλή, επιτρέποντάς στους χρήστες να ξεκλειδώσουν την εφαρμογή με βιομετρική επαλήθευση. Ο Reverse Engineer και συνεργάτης του Android Authority AssembleDebug κατάφερε να ενεργοποιήσει την επιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν έτοιμη για επίσημη κυκλοφορία.

Επίσης, υπάρχει μια δεύτερη λειτουργία στα σκαριά με το όνομα “Remote Lock”, και πιθανώς κάνει αυτό που φαντάζεστε. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν το τηλέφωνό εξ αποστάσεως. Τη δεδομένη στιγμή, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία από τηλέφωνο Android κάποιου άλλου, αν γνωρίζουν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού Google. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα αν χρησιμοποιούν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή ένα κλειδί πρόσβασης για τον λογαριασμό.

Με το “Remote Lock”, οι χρήστες του Find My Device θα μπορούν να κλειδώνουν την οθόνη του χαμένου τηλεφώνου εισάγοντας τον αριθμό τηλεφώνου. Αυτή η λειτουργία φέρεται να πρόκειται να κυκλοφορήσει ως ενημερωμένη έκδοση των υπηρεσιών Google Play αργότερα μέσα στο έτος και θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για συσκευές με Android 10 ή νεότερες εκδόσεις του λογισμικού.

Google Android Find My Device

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.