Ο ενσωματωμένος password manager της Google σε Android και Chrome είναι μια εύχρηστη προσθήκη, που βοηθά στην παρακολούθηση των διαπιστευτήριων σύνδεσής και στην ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ωστόσο, απέχει πολύ από το τέλειο και σε αντίθεση με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω, η έλλειψη εγγενούς εφαρμογής και η περίπλοκη διεπαφή μπερδεύουν τον χρήστη. Με τον τελευταίο γύρο βελτιώσεων, η Google προσπαθεί να το αλλάξει αυτό. Η εταιρεία λανσάρει μια ενιαία διεπαφή χρήστη σε Chrome και Android, ισχυρότερη προστασία με κωδικό, και απλοποιημένη πρόσβαση.

Παρόλο που εμφανίζει τις ίδιες πληροφορίες και στα δύο μέρη, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google χρησιμοποιεί διαφορετική διεπαφή στον Chrome και στο Android. Οι νέοι χρήστες μπορεί να μπερδευτούν καθώς πιστεύουν ότι οι κωδικοί πρόσβασής τους αποθηκεύονται σε δύο διαφορετικά μέρη. Η Google διορθώνει αυτό το πρόβλημα παρουσιάζοντας μια απλοποιημένη νέα διεπαφή σε Chrome και Android. Θα συγχωνεύσει επίσης πολλές καταχωρήσεις για τον ίδιο ιστότοπο ή εφαρμογή σε μία για πιο εύκολη διαχείριση. Και για πρόσβαση με ένα πάτημα, οι χρήστες μπορούν τώρα να προσθέτουν μια συντόμευση του διαχειριστή κωδικών στην αρχική οθόνη του κινητού.

Η λειτουργία ελέγχου κωδικού πρόσβασης του Password Manager της Google γίνεται επίσης πιο έξυπνη. Εκτός από τα παραβιασμένα διαπιστευτήρια, μπορεί πλέον να επισημάνει αδύναμα και επαναχρησιμοποιημένα στοιχεία σύνδεσης. Και αν ο χρήστης λάβει προειδοποίηση για έναν κωδικό πρόσβασης, μπορεί να τον διορθώσει με ένα πάτημα χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής κωδικού πρόσβασης. Επιπλέον, η Google επεκτείνει την προειδοποίηση παραβιασμένου κωδικού πρόσβασης σε πλατφόρμες εκτός του Android, συμπεριλαμβανομένων των Chrome OS, macOS, Linux, iOS, και Windows.

Η αδυναμία μη αυτόματης αποθήκευσης νέων διαπιστευτηρίων σύνδεσης ήταν μια αινιγματική παράλειψη. Με το κοινό να ζητά επίμονα αυτή τη δυνατότητα, η εταιρεία προσθέτει επιτέλους τη λειτουργία στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης σε όλες τις πλατφόρμες. Για τους χρήστες Android, η Google εισάγει το Touch-to-Login στον Chrome, επιτρέποντάς να συνδεθούν σε έναν ιστότοπο με ένα μόνο πάτημα. Προηγουμένως, αυτή η διαδικασία απαιτούσε δύο χωριστά βήματα – πάτημα στο αναδυόμενο παράθυρο για αυτόματη συμπλήρωση των διαπιστευτήριων σύνδεσής και πατήστε στο κουμπί σύνδεσης.

Τέλος, οι χρήστες iPhone μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Google Password Manager για να δημιουργήσουν και να συμπληρώσουν αυτόματα διαπιστευτήρια σύνδεσης σε εφαρμογές τρίτων. Αυτή η δυνατότητα προηγουμένως έλειπε από τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης στο iOS – εξαιτίας των περιορισμών που βάζει η Apple. Για να ισχύουν όλα αυτά, πρέπει οι χρήστες να χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome και να τον ορίσουν ως τον προεπιλεγμένο πάροχο αυτόματης συμπλήρωσης στο τηλέφωνό τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.