Ο Password Manager της Google είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς Google, αλλά στην πραγματικότητα η χρήση του μπορεί να φανεί δύσκολη στο μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει συγκεκριμένη εφαρμογή ή επέκταση, αλλά είναι “ενσωματωμένος” σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύουν οι χρήστες στον Chrome περνάνε στον διαχειριστή. Το ίδιο ισχύει και για τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο κινητό Android που διαθέτουν, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν και να συμπληρώνουν αυτόματα κωδικούς πρόσβασης από τον Chrome στο τηλέφωνό τους.

Η χρήση του Password Manager της Google μπορεί να γίνει μέσω ιστότοπου και επιτρέπει την προβολή, αντιγραφή, ή επεξεργασία των στοιχείων σύνδεσης, ενώ υπάρχει μία μικροεφαρμογή για Android η οποία βρίσκεται μέσα στα Google Play Services.

Η μικροεφαρμογή είναι πολύ καλύτερη από τον ιστότοπο, τουλάχιστον, επειδή ενσωματώνεται απευθείας με εγγενείς λειτουργίες Android, όπως το βιομετρικό ξεκλείδωμα, που σημαίνει ότι η αντιγραφή κωδικών πρόσβασης δεν απαιτεί την επαναλαμβανόμενη σύνδεση του λογαριασμού του χρήστη.

Το πρόβλημα σε όλο αυτό είναι ότι οι χρήστες δεν μπορούν να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση στον Password Manager της Google. Ακόμη και αν ζητήσουν τη βοήθεια του Assistant, ο βοηθός θα ανοίξει τον ιστότοπο αντί για τη μικροεφαρμογή.

Επίσης, μπορεί κανείς να μπει στις ρυθμίσεις της συσκευής και να πάει στο απόρρητο, εκεί θα βρει την υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης και από το Google θα διαλέξει τους κωδικούς πρόσβασης. Δεν το λες ούτε εύκολο, αλλά ούτε και γρήγορο.

Χάρη σε μια νέα ενημέρωση συστήματος του Google Play, υπάρχει πλέον ένας ευκολότερος τρόπος για το άνοιγμα του Password Manager σε smartphone και tablet Android – αρκεί η έκδοση των Google Play Services να είναι η 22.18 η νεότερη.

Από εκεί και πέρα, ο χρήστης μπορεί να τρέξει το Play Store να μπει στις ρυθμίσεις, να πάει στο απόρρητο, και από την υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης να διαλέξει τους κωδικούς πρόσβασης για να ανοίξει τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Σε αυτό το σημείο θα δει μια νέα επιλογή που μόλις την ενεργοποιήσει θα προσθέσει μία συντόμευση στην αρχική οθόνη του κινητού, για να μπορεί να ανοίγει με ένα πάτημα των Password Manager της Google, τουλάχιστον από το Android smartphone του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.