Το Google Translate λαμβάνει τη “μεγαλύτερη επέκταση όλων των εποχών” με την προσθήκη 110 νέων γλωσσών. Η Google πιστώνει την επιτυχία αυτού του τεράστιου update στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο PaLM 2 – από το 2023 πριν από το Gemini.

Το PaLM 2 ήταν ένα βασικό κομμάτι του παζλ, βοηθώντας το Translate να μαθαίνει πιο αποτελεσματικά γλώσσες που σχετίζονται στενά μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων γλωσσών που βρίσκονται κοντά στα Hindi, όπως οι Awadhi και Marwadi, και γαλλικών κρεολικών όπως η Seychellois Creole και η Mauritian Creole.

Αυτές οι προσθήκες καλύπτουν πάνω από 614 εκατομμύρια ομιλητές, “ανοίγοντας έτσι τις μεταφράσεις για περίπου το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού”. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέκταση της Google στις αφρικανικές γλώσσες μέχρι σήμερα, με το ένα τέταρτο των σημερινών προσθηκών να προέρχεται από την Αφρική.

Ορισμένες από τις 110 νέες γλώσσες του Google Translate είναι σημαντικές παγκόσμιες γλώσσες με πάνω από 100 εκατομμύρια ομιλητές. Άλλες ομιλούνται από μικρές κοινότητες ιθαγενών, και μερικές δεν έχουν σχεδόν καθόλου φυσικούς ομιλητές αλλά ενεργές προσπάθειες αναβίωσης.

Η Google θέλει να “υποστηρίξει ακόμη περισσότερες γλωσσικές ποικιλίες και ορθογραφικές συμβάσεις με την πάροδο του χρόνου”. Ο ευρύτερος στόχος είναι να “δημιουργηθούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που θα υποστηρίζουν τις 1.000 πιο ομιλούμενες γλώσσες σε όλο τον κόσμο”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.