Έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε συχνές ειδοποιήσεις από την εφαρμογή της Google, οι οποίες θα προτρέπουν να καταργήσουμε τη χρήση του “Hey Google”. Ο λόγος είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα “Quick Phrases” της Google, ώστε ο Assistant να εκτελεί εργασίες, περισσότερο απρόσκοπτα.

Αν και δεν έχουμε θέμα να λέμε δύο λέξεις παραπάνω, για λόγους δοκιμών έχουμε χρησιμοποιήσει τα Quick Phrases σε άλλες συσκευές. Ωστόσο, δεν είχαμε προβεί στην ενεργοποίηση τους στις βασικές συσκευές μας. Φαίνεται ότι η Google θέλει να προωθήσει όσο γίνεται το χαρακτηριστικό και πλέον spamάρει τους χρήστες.

Προφανώς δεν θεωρούσαμε ότι είμαστε οι μοναδικοί που λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για να καταργήσουμε το “Hey Google” από τον Assistant, αλλά δεν περιμέναμε να είναι διαδεδομένη τακτική το spamάρισμα. Σύμφωνα με αναφορές, χρήστες Galaxy και Pixel συσκευών παίρνουν συχνά αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

Το μόνο μοτίβο που έχει εντοπιστεί είναι πώς οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε όσους έχουν τη beta εφαρμογή, έχουν περάσει την έκδοση 14.36, και ο Google λογαριασμός με τη συσκευή τους χρησιμοποιούν ως γλώσσα τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ιαπωνικά, και τα Ισπανικά.

Προς το παρόν, τα Quick Phrases του Google Assistant, για την εκτέλεση εργασιών χωρίς το “Hey Google”, είναι διαθέσιμα μόνο στις παραπάνω γλώσσες. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα επεκτείνει τη γλωσσική υποστήριξη με την ευρεία διάθεση του χαρακτηριστικού. Ελπίζουμε, ότι μόλις διαθέσει ευρέως τα Quick Phrases δεν θα spamάρει τους χρήστες με αυτόν τον τρόπο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω το quick phrases ενεργοποιημένο χρόνια. Δύο φράσεις είναι όλες κι όλες, “answer” – “decline” για τηλέφωνο και “snooze” ή “stop” για ξυπνητήρι.
    Μάλλον το “Συνεχιζόμενη Ομιλία” εννοείτε που και πάλι απλά Δεν χρειάζεται να λες Οκ Γκούγκλ ξανά για κάποια δευτερόλεπτα αφού έχε ήδη ενεργοποιηθεί είτε με τη φράση Οκ Γκούγκλ ή το Button .

  2. Είναι bug εν ολίγοις, δύο φράσεις υπάρχουν που το κάνουν αυτό και τις χρησιμοποιώ χρόνια. Το Ok google παραμένει μέχρι να ….μην υπάρχει Assistant

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.