Η hands-free εμπειρία που προσφέρει ο Assistant είναι απελευθερωτική για πολλούς από εμάς, αλλά φαίνεται ότι η Google εργάζεται για να την κάνει πολύ πιο βολική με εντολές που δεν απαιτούν να εκφωνείς την υποχρεωτική λέξη-κλειδί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για αυτό, αλλά στο τελευταίο APK teardown που έκανε το 9to5Google βρήκε ότι η λειτουργία θα ονομάζεται “Quick phrases”. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέψει στον χρήστη να εκτελεί εργασίες χωρίς να αναφέρει το “Hey Google”.

Το “Salsas” είναι το κωδικό όνομα των εργασιών που θα μπορεί να κάνει ο χρήστης με τις “Quick phrases”. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή, αλλά θα πρέπει ο χρήστης να επιλέξει τις εντολές που θέλει να ακούει ο Google Assistant χωρίς τη λέξη-κλειδί.

Όλες οι διαθέσιμες “salsas” κατηγοριοποιούνται επί του παρόντος σε εννέα κατηγορίες: Προτεινόμενα, Ξυπνητήρια, Σύνδεση, Γενικές πληροφορίες, Φώτα, Έλεγχοι πολυμέσων, Χρονόμετρα, και Εκκρεμότητες. Δεν φαίνεται να υπάρχει υποστήριξη για την προσθήκη προσαρμοσμένων salsas, προς το παρόν.

Μόλις ο χρήστης επιλέξει τα “salsas” που θέλει να ενεργοποιήσει, θα πρέπει να επιλέξει από μια λίστα τις συσκευές όπου ο Assistant μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις εργασίες. Αν και δεν είναι σαφές ποιες συσκευές θα υποστηρίζουν “Quick phrases”, το 9to5Google επισημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμα τόσο για smartphone όσο και για έξυπνες οθόνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι έξυπνες οθόνες μπορούν ήδη να απαντήσουν σε εντολές χωρίς τη λέξη-κλειδί. Για παράδειγμα, όταν χτυπάει ένα ξυπνητήρι ή ένα χρονόμετρο, ο χρήστης μπορεί απλά να πει “stop” για να το κλείσει. Ωστόσο, η λειτουργικότητα δεν έχει επεκταθεί πολύ πέρα ​​από αυτήν την περίπτωση χρήσης.

Εάν και πότε θα εφαρμοστούν οι “Quick phrases” παραμένει άγνωστο. Άλλωστε η Google πρέπει να φροντίσει το θέμα με την ιδιωτικότητα αφού πλέον τα τηλέφωνα ή τα ηχεία θα ακούνε πολλές περισσότερες λέξεις από το “Hey Google”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.