Τα software update αποτελούν σημαντικό μέρος της εμπειρίας των χρηστών smartphone, καθώς φέρνουν νέες λειτουργίες, διορθώσεις σφαλμάτων, και άλλες βελτιώσεις στις συσκευές. Τα Android smartphone συχνά εμφανίζουν το changelog για την κάθε ενημέρωση πριν την εγκατάσταση της, αλλά φαίνεται ότι η Google θα εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες πριν την έναρξη του update.

Η Google εργάζεται πάνω σε μία λειτουργία που ονομάζεται Android Upgrade Invite. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά από οθόνες που παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά μιας επικείμενης ενημέρωσης, μαζί με μια προτροπή για την εκτέλεση του update στο Android smartphone.

Android smartphone update

Μόλις υπάρχει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση για τη συσκευή, τότε ο χρήστης λαμβάνει μια ειδοποίηση που εμφανίζει τα νέα χαρακτηριστικά και τον καλεί να εκτελέσει το update. Αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στους OEMs του Android και απαιτεί υποστήριξη για τις υπηρεσίες Google Mobile Services. Παρ’ όλα αυτά, αυτό θα μπορούσε να δώσει στους χρήστες μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουν από μια επικείμενη ενημέρωση από την απλή χρήση ενός changelog.

Η λειτουργία αυτή περιορίζεται στις “μεγάλες” εκδόσεις του Android OS. Αυτό υποδηλώνει ότι οι κατασκευαστές Android smartphone δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα εάν προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά στο skin τους, χωρίς να κάνουν update την έκδοση Android. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι οι OEM θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργικότητα για να επισημαίνουν χαρακτηριστικά στις δικές τους ενημερώσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.