Έχει γίνει γνωστό ότι το chip Google Tensor 3, το οποίο θα τροφοδοτεί τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, θα παραχθεί χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας τρίτης γενιάς 4nm της Samsung Foundry. Το Tensor 3 θα μπορούσε να είναι ένα τροποποιημένο Samsung Exynos 2300 SoC και ένας tipster διέρρευσε τις πληροφορίες πυρήνα στο Twitter επιτρέποντας την αποκάλυψη των προδιαγραφών του chipset με την κωδική ονομασία “Quadra”.

Η φημολογούμενη διαμόρφωση 1+4+4 φέρεται να περιλαμβάνει έναν πυρήνα Cortex-X3 υψηλής απόδοσης χρονισμένο στα 3.09GHz, τέσσερις πυρήνες απόδοσης (ARM Cortex-A715) στα 2.65GHz και τέσσερις πυρήνες απόδοσης (ARM Cortex-A510) στα 2.10GHz. Το Samsung Xclipse 930 θα είναι το chip γραφικών. Επίσης, φημολογείται ότι υπάρχει ένας ειδικός πυρήνας για τη βελτιστοποίηση του One UI.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Samsung θα κυκλοφορήσει πραγματικά αυτό το chipset, καθώς έχει ακουστεί ότι θα παραλείψει τους Exynos 2300 και 2400 και θα πάει κατευθείαν στον Exynos 2500. Από την άλλη πλευρά, ο Exynos 2300 αναμένεται να τροποποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί από τη Google ως ο Tensor 3.

Μια φήμη ισχυρίζεται ότι η Samsung τα δίνει όλα για τον Exynos 2500, ο οποίος θα διαθέτει μια νέα μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) για AI και μηχανική μάθηση. Το chipset θα μπορούσε να καταλήξει στο εσωτερικό της σειράς Galaxy S25 και να είναι εξοπλισμένο με δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης X5, δύο πυρήνες απόδοσης Cortex-A7xx, τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A5xx, έναν πυρήνα βελτιστοποίησης One UI, και μια GPU AMD RDNA2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.