Η Google αποκάλυψε τη στρατηγική της για τη συμμόρφωσή της με τον νόμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ψηφιακές αγορές (DMA), ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των αντιανταγωνιστικών πρακτικών μεταξύ των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Καθώς ο νόμος τίθεται σε ισχύ στις 6 Μαρτίου 2024, οι χρήστες της Google λαμβάνουν πλέον banners που προτρέπουν σε αποφάσεις σχετικά με τη διατήρηση ή την αποσύνδεση επτά συνδεδεμένων υπηρεσιών της Google.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν άμεσα τι θέλουν να συμβεί ή να καθυστερήσουν τη λήψη της σχετικής απόφασης για μια εβδομάδα, ενώ παρέχεται λεπτομερής κατάλογος των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες για αποσύνδεση και εξηγήσεις.

Παρά τη σαφήνεια σε αρκετές πτυχές, η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των μη συνδεδεμένων υπηρεσιών, καθώς η Google υπαινίσσεται πιθανή κοινή χρήση για σκοπούς όπως η πρόληψη της απάτης χωρίς να διευκρινίζει λεπτομέρειες.

Η ειδοποίηση διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι οι επιλογές μπορούν να τροποποιηθούν μέσω των λογαριασμών τους στη Google, με έναρξη ισχύος από τις 6 Μαρτίου.

Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν τη σύνδεση ή την αποσύνδεση και των επτά υπηρεσιών, την επιλεκτική επιλογή μεμονωμένων υπηρεσιών ή την αναβολή της εφαρμογής για μια εβδομάδα.

Ο νομικός διευθυντής της Google, Oliver Bethell, υπογράμμισε άλλες επικείμενες αλλαγές, όπως αλλαγές στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης και διακοπή της μονάδας Google Flights. Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης ένα API φορητότητας δεδομένων για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που σχετίζονται με την DMA.

Παρά τις επιφυλάξεις και την αναγνώριση δύσκολων συμβιβασμών, η Google εντάσσεται στους μεγάλους τεχνολογικούς φορείς, όπως η Amazon, η Apple, η ByteDance, η Meta και η Microsoft, που προσαρμόζονται στους κανονισμούς της DMA.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.