Το Google Pixel Fold έκανε επιτέλους το ντεμπούτο του, νωρίτερα αυτό το μήνα, και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες. Όμως, όπως γνωρίζαμε εδώ και καιρό, δεν ήταν το μοναδικό foldable smartphone που σχεδίαζε ο κολοσσός της αναζήτησης ή τουλάχιστον δεν είναι η πρώτη της προσπάθεια. Η Ivy Ross, αντιπρόεδρος hardware και σχεδιασμού της Google, σχολιάζει την πορεία προς το πρώτο αναδιπλούμενο της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast Made by Google, στη σειρά “Pixel Perfect”, οι Ivy Ross, Isabelle Olsson και Claude Zellweger σχολίασαν τη σχεδιαστική φιλοσοφία των τελευταίων προϊόντων Pixel. Μεταξύ άλλων, η Ivy Ross ανέφερε ένα ενδιαφέρον στοιχείο (γύρω στα 17 λεπτά). Φαίνεται ότι η Google καθυστέρησε την κυκλοφορία του πρώτου της foldable smartphone γιατί το design του δεν ήταν “αρκετά καλό” και η ομάδα ήθελε να κυκλοφορήσει ένα προϊόν που θα είναι καλύτερο από αυτά που υπήρχαν ήδη στην αγορά.

Η Ivy Ross λέει ότι είναι πραγματικά περήφανη για την ομάδα, διότι υπήρχε ένα άλλο αναδιπλούμενο μοντέλο που είχαν δημιουργήσει, αλλά είχαν την πειθαρχία να πουν “όχι, δεν είναι αρκετά καλό ακόμη” και να συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να νιώσουν ότι πραγματικά έφτιαξαν κάτι αρκετά καλό ή καλύτερο από ότι υπάρχει στην αγορά. Επιπλέον, η Ross αναφέρει ότι αυτό αποτελεί απόδειξη πως αν κάτι δεν είναι αρκετά καλό, το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν να το βελτιώνουν.

Στην πραγματικότητα, πριν η Google φτάσει στο σημερινό Pixel Fold (Felix) υπήρξαν τουλάχιστον άλλα δύο μοντέλα. Η εταιρεία ανέπτυσσε το “Pipit” περίπου την ίδια εποχή με το Android 12L. Καθώς ετοίμαζε μία έκδοση του Android για μεγάλες οθόνες, ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να λανσάρει ένα foldable. Αυτό το μοντέλο δεν ήταν αρκετά καλό και η εταιρεία πέρασε στο “Passport”, μία συσκευή που δεν έφτασε ποτέ σε τελική μορφή. Δεν ξέρουμε αν υπήρξαν άλλα μοντέλα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών της ομάδας είναι το “Felix”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.