Η Beta 3 του Android 14 είναι διαθέσιμη και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτή σκαλίζουν κάθε τμήμα του λειτουργικού για να δουν τι νέο χαρακτηριστικό μπορεί να φέρνει, αν βελτιώνει κάποιο παλιό, και άλλα. Εντοπίστηκε ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να επεκτείνει την αυτονομία της μπαταρίας σε οποιοδήποτε Android smartphone. Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται “Extreme Battery Saver”.

Μέχρι τώρα, στο Android υπήρχε το Battery Saver, ή όπως αποφασίσει να το ονομάσει η κάθε εταιρεία. Με την ενεργοποίηση του, το τηλέφωνο περνάει σε dark mode, κλείνει τις δραστηριότητες παρασκηνίου, περιορίζει τα οπτικά εφέ, και άλλα, για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, στο Android 14 Beta 3 υπάρχει το Extreme Battery Saver που απενεργοποιεί τις μη αναγκαίες εφαρμογές και τις ειδοποιήσεις τους, μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, και άλλα.

Βέβαια, όλα αυτά δεν είναι εντελώς νέα. Η Samsung παρέχει με το One UI ένα από τα καλύτερη Battery Saver mode. Το χαρακτηριστικό ονομάζεται Power saving και προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να απενεργοποιεί το Always On Display, να μειώνει την ταχύτητα τη CPU και τη φωτεινότητα της οθόνης, να απενεργοποιεί το 5G, και άλλα, επιπλέον όσων ήδη αναφέρθηκαν. Όλα αυτά οδηγούν σε εξαιρετική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αισθητή βελτίωση της αυτονομίας. Να σημειώσουμε, ότι αυτά τα mode υπάρχουν για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.