Αρκετοί χρήστες Pixel αναφέρουν προβλήματα με γρήγορη κατανάλωση μπαταρίας και υπερθέρμανση. Μετά την πρώτη αναφορά αυτών των προβλημάτων εντοπίστηκέ ένα thread στο reddit που περιέχει πολλές αναφορές προβλημάτων, καθώς και ένα σχετικό thread στο forum υποστήριξης της Google.

Ένας χρήστης του reddit λέει ότι το Pixel 6 Pro που διαθέτει και το απλό Pixel 6 της συζύγου του υπερθερμαίνονται και καταναλώνουν μπαταρία ενώ κυριολεκτικά είναι σε αναμονή. Σημειώνει ότι οι θερμοκρασίες που πιάνουν είναι πραγματικά υψηλές και καταναλώνουν το 20% της μπαταρίας σε λιγότερο από 1 ώρα.

Ένας κάτοχος Google Pixel 6a αναφέρει ότι το screen time έχει μειωθεί κατά 3 ώρες περίπου. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα Pixel 6, καθώς καταγράφονται αναφορές για ίδια θέματα στα Pixel 7 και Pixel 7 Pro. Το πρόβλημα φαίνεται να δημιουργήθηκε από πρόσφατο update στην εφαρμογή Google.

Αρκετοί κάτοχοι Pixel smartphones αναφέρουν ότι παρατηρούν αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας από την εφαρμογή Google. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η κατανάλωση μπαταρίας, αλλά η υπερθέρμανση. Οι υψηλές θερμοκρασίες που πιάνουν οι συσκευές κάνουν ζημιά στη μπαταρία και πιθανώς τη CPU.

Όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη της Google δεν κατάφεραν πολλά. Τα βήματα αντιμετώπισης του προβλήματος που προτείνει η υποστήριξη δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, ενώ η επαναφορά παλαιότερης έκδοσης της εφαρμογής Google ή το factory reset της συσκευής δεν διορθώνουν το πρόβλημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες συσκευές έχουν επηρεαστεί διότι οι αναφορές αυξάνονται και μέχρι αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατανάλωσης και υπερθέρμανσης τα Google Pixel 6, 6 Pro, 6a, 7, 7 Pro, ακόμα και το ολοκαίνουργιο Pixel 7a (υπερθερμαίνεται και κατά τη φόρτιση).

Το πρόβλημα τελικά εντοπίζεται στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google και στο update Μαΐου 2023 για τις Pixel συσκευές. Η Google αναφέρει ότι μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα ξεκίνησε τη διάθεση ενός fix και περιμένει ότι μετά τη λήψη του όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα θα δουν βελτίωση στη μπαταρία και τη θερμοκρασία των συσκευών τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.