Η Google εργάζεται πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα για μια ριζική ανανέωση του Chrome Web browser στα πρότυπα του Material Design. Συγκεκριμένα η ίδια έχει αρχίσει να δοκιμάζει το νέο Chrome design στις τελευταίες και πιο πρόσφατες Canary developer builds, επιτρέποντας στον καθένα να δει πως θα είναι μελλοντικά ο web browser.

Η πιο εμφανής προσθήκη, είναι η νέα μπάρα διευθύνσεων με rounded tabs, που δείχνει άσχημη στην desktop έκδοση του Chrome, σύμφωνα με το theverge. Είναι γεγονός ότι οι στρογγυλεμένες γωνίες που βλέπετε παρακάτω, θυμίζουν έντονα το παλιό design του Firefox.

Μάλιστα, το 9to5Google αναφέρει ότι η Google έχει δημοσιεύσει κιόλας ένα έγγραφο για το Material Design , όπου χρησιμοποιείται η ονομασία Material Design Refresh και όχι το Material Design 2 που είχαμε δει νωρίτερα φέτος. Το refresh συμπίπτει χρονικά με τις αλλαγές που η Google κάνει στον Chrome προκειμένου να γίνει περισσότερο touch-friendly, ενώ ετοιμάζεται και ένα ριζικά ανανεωμένο UI για το Gmail. Η εταιρεία προγραμματίζει το συνέδριο I/O στις αρχές Μαΐου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα για το Material Design Refresh project, το οποίο προφανώς θα κάνει το ντεμπούτο του σε περισσότερα προϊόντα και όχι απλά στο Gmail και Chrome.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.