Κάθε χρόνο, η Google δημοσιεύει μία αναφορά σχετικά με το πώς αντιμετώπισε τις κακές εφαρμογές και τους αντίστοιχους προγραμματιστές. Στην αναφορά για το 2021, η εταιρεία λέει ότι απέτρεψε την κυκλοφορία 1.2 εκατομμύριων εφαρμογών που παραβιάζουν τις πολιτικές του Play Store, απέκλεισε 190.000 επιβλαβείς λογαριασμούς, και έκλεισε περίπου 500.000 λογαριασμούς προγραμματιστών που ήταν ανενεργοί ή εγκαταλειμμένοι.

Ο περιορισμός της πρόσβασης στα δεδομένα των χρηστών ήταν ένας άλλος τομέας όπου έλαβε δράση η εταιρεία, η οποία υποστηρίζει ότι το 98% των εφαρμογών που μετεγκαταστάθηκαν σε Android 11 ή νεότερη έκδοση έχουν μειώσει την πρόσβασή τους σε ευαίσθητα API και δεδομένα χρήστη. Φυσικά, αυτή η ώθηση οφείλεται σε δράσεις όπως ο περιορισμός εφαρμογών ή λειτουργιών τους, όπως η απαγόρευση της εγγραφής κλήσεων από third-party apps.

Άλλα σημαντικότερα σημεία στα οποία αναφέρεται η Google είναι η συνεργασία με προγραμματιστές SDK, η παροχή δυνατότητας στους τελικούς χρήστες να διαγράψουν αναγνωριστικά διαφήμισης (AAIDs), και η ενότητα για την ασφάλεια δεδομένων που μόλις κυκλοφόρησε και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες τον Ιούλιο. Φυσικά, η εταιρεία επανέλαβε ότι τα Pixel χρησιμοποιούν μοντέλα machine learning που βελτιώνουν τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.