Η Google είχε ανακοινώσει ότι το Play Store θα λάβει ένα Safety Section τον περασμένο Μάιο, με την εταιρεία να έχει ξεκινήσει πλέον το επίσημο ντεμπούτο του. Εν ολίγοις θα είναι το σημείο, στο οποίο οι Android εφαρμογές θα πρέπει να αναφέρουν τα δεδομένα που συλλέγουν και για ποιον σκοπό.

Επιπλέον, οι developers θα πρέπει να επισημάνουν αν τα δεδομένα μοιράζονται με τρίτους καθώς και τις πρακτικές διαχείρισής τους και για το αν μπορούν οι χρήστες να αιτηθούν τη διαγραφή των δεδομένων.

Ο τύπος των δεδομένων που θα αναφέρεται καλύπτει: την τοποθεσία, τις προσωπικές πληροφορίες (όνομα, email διεύθυνση, τηλεφωνικό αριθμό), οικονομικές πληροφορίες, όπως ιστορικό αγορών, μηνύματα, κλήσεις, αρχεία, έγγραφα, επαφές, το ιστορικό του browsing το ID των συσκευών, το ιστορικό αναζήτησης, τα εγκατεστημένα apps κ.α.

Το νέο Safty Section εντός των εφαρμογών του Google Play θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του από σήμερα και το πλήρες roll out αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.