Η Google εγκαινιάζει έναν νέο κόμβο αναζήτησης για κάθε διαφήμιση που εμφανίζεται από επαληθευμένους διαφημιστές στην Αναζήτηση, στο YouTube, και άλλα σημεία, τις τελευταίες 30 ημέρες. Το εργαλείο, που ονομάζεται Google Ads Transparency Center, αποτελεί απάντηση στην Έκθεση Ασφάλειας Διαφημίσεων της εταιρείας.

Η εν λόγω έκθεση σημείωσε ότι η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,2 δισεκατομμύρια ads το 2022 για παραβίαση των πολιτικών, ένα τεράστιο άλμα από τα 3,4 δισεκατομμύρια που μπλόκαρε ή αφαίρεσε το 2021. Πάνω από 6,7 εκατομμύρια λογαριασμοί διαφημιστών ανεστάλησαν επίσης το 2022, από 5,6 εκατομμύρια το 2021.

Δεν πρέπει να συγχέεται με το My Ad Center, το οποίο επιτρέπει να διαχειρίζεστε τους τύπους διαφημίσεων που βλέπετε, το Ads Transparency Center της Google, αντίθετα, σας δίνει μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα, είστε σε θέση να δείτε ποιες διαφημίσεις έχει τρέξει ο κάθε διαφημιζόμενος, ποιες διαφημίσεις επέλεξε να τρέξει σε διάφορες περιοχές, την τελευταία ημερομηνία που έτρεξε μια διαφήμιση από τον συγκεκριμένο διαφημιζόμενο και ποια μπορεί να είναι η μορφή της διαφήμισης.

Η ιδέα πίσω από αυτό το εργαλείο είναι ότι μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για μια εταιρεία από την οποία μπορεί να σκέφτεστε να αγοράσετε κάτι ή μια υπηρεσία που μπορεί να σκέφτεστε να δοκιμάσετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κλικ στη διαφήμιση ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας.

Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πουκάμισο που είδατε να διαφημίζεται, θα μπορούσατε να αναζητήσετε την εταιρεία και να δείτε αν ήταν η ίδια εταιρεία που είδατε μια διαφήμιση για παντελόνια πριν από μερικούς μήνες.

Θέλετε να το δοκιμάσετε; Μόλις είναι διαθέσιμο για εσάς, μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας το Google Ads Transparency Center ή να κάνετε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα σε κάθε διαφήμιση που συναντάτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω του My Ad Center.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.