Η Google ανακοίνωσε ότι επεκτείνει ορισμένες AI λειτουργίες σε ορισμένες από τις εφαρμογές παραγωγικότητάς της. Ωστόσο, η διάθεση δεν είναι παγκόσμια, καθώς η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά θα διατεθούν μόνο σε έμπιστους testers στις ΗΠΑ, όπως και το Bard. Όμως, οι νέες λειτουργίες θα διατεθούν σε όλους τους χρήστες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι λειτουργίες αυτές θα εφαρμοστούν στα Google Docs, Gmail, Sheets, και Slides. Μέσα στα Docs, για παράδειγμα, η διεπαφή θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορείτε να συζητάτε, να συνοψίζετε ή να κάνετε καταιγισμό ιδεών καθώς γράφετε το κείμενό σας.

Στο Gmail, το AI μπορεί να πάρει το πλαίσιο από σύντομα bullet points και να γράψει ένα ολόκληρο email. Και όσον αφορά τις διαφάνειες, μπορείτε να δημιουργείτε εικόνες, ήχο και βίντεο εν κινήσει, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια καλύτερη παρουσίαση.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων του AI της Google στο Gmail, και τις άλλες εφαρμογές της. Η εταιρεία τόνισε μερικές από τις λειτουργίες που θα διαθέσει σύντομα σε όλους τους χρήστες της. Αναφορικά, είναι οι ακόλουθες:

  • Σύνταξη, απάντηση, σύνοψη και ιεράρχηση προτεραιοτήτων στο Gmail
  • Καταιγισμός ιδεών, διόρθωση, συγγραφή και επαναδιατύπωση στο Docs
  • Ζωντανέψτε το δημιουργικό σας όραμα με αυτόματα παραγόμενες εικόνες, ήχο και βίντεο στο Slides
  • Μεταβείτε από τα ακατέργαστα δεδομένα σε ιδέες και ανάλυση μέσω αυτόματης συμπλήρωσης, δημιουργίας τύπων και κατηγοριοποίησης με βάση το πλαίσιο στο Sheets
  • Δημιουργήστε νέα φόντα και καταγράψτε σημειώσεις στο Meet
  • Ενεργοποιήστε ροές εργασίας για να κάνετε πράγματα στο Chat

Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε τον τόνο της γραφής ώστε να ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση, να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να σας βοηθήσει με ένα προσχέδιο με βάση ένα συγκεκριμένο θέμα, να συνοψίσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εξοικονομήσετε χρόνο, να διορθώσετε ή ακόμη και να ξαναγράψετε το έγγραφό σας, να δημιουργήσετε παρουσιάσεις από το μηδέν, και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.