Ίσως, το πιο σημαντικό στοιχείο ενός foldable smartphone είναι ο μεντεσές. Αυτό το εξάρτημα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη συσκευή και από την ίδια την εύκαμπτη οθόνη στο εσωτερικό του. Ο σχεδιασμός του μεντεσέ παίζει τεράστιο ρόλο στο πάχος της συσκευής, το κενό μεταξύ των τμημάτων της, και την ανθεκτικότητα της. Η Google τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά και φάνηκε ιδιαίτερα προσεκτική και εφευρετική κατά τον σχεδιασμό του Pixel Fold.

Ο κολοσσός της αναζήτησης αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πώς σχεδίασε και κατασκεύασε τον μεντεσέ του Pixel Fold. Αν και στο κείμενο του αναφέρει πολλά, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις είναι ότι η ομάδα εμπνεύστηκε τη μορφή του από ένα διαβατήριο.

Σύμφωνα με τον βιομηχανικό σχεδιαστή της Google, Sangsoo Park, η ομάδα Pixel κοίταξε ένα κουτί γεμάτο “μεντεσέδες” για να καταλάβει πώς ήθελε να προσεγγίσει τον σχεδιασμό του. Αυτό περιελάμβανε μηχανικούς μεντεσέδες, όπως αυτοί από τις πόρτες των αυτοκινήτων, αλλά και ασυνήθιστα για την περίσταση αντικείμενα, όπως βιβλία και χαρτιά.

Ο προβληματισμός τους αυξάνονταν. Μόνο όταν ο Park επέστρεφε από τις διακοπές του, η ομάδα κατάφερε να βρει την καλύτερη μορφή ενός foldable smartphone. Θα έπρεπε να μοιάζει με ένα διαβατήριο. Ο Park λέει ότι παρατήρησε πως είχε ωραία αναλογία όταν έκλεινε και άνοιγε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το διαβατήριο επιτρέπει στον κάτοχο του να κρατά τις αναμνήσεις του και είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν πολλές ιστορίες. Επιπλέον, είναι αρκετά λεπτό και κατάλληλο για να το κουβαλά κάποιος παντού μαζί του, μέσα στην τσέπη του.

Ο George Hwang, Product Manager της Pixel, εξηγεί ότι ο μεντεσές του Google Pixel Fold είναι ένας μεντεσές ρευστής τριβής 180 μοιρών με εξαρτήματα που βρίσκονται στα άκρα της συσκευής αντί ακριβώς κάτω από την οθόνη. Έτσι, με τον μεντεσέ που σχεδίασε η ομάδα μετακίνησε τα εξαρτήματα του μεντεσέ εξ ολοκλήρου στα άκρα της συσκευής, μακριά από την οθόνη, γεγονός που καθιστά το foldable smartphone πολύ λεπτότερο.

Βέβαια, αυτό δεν ήταν κάτι εύκολο ούτε στον σχεδιασμό, ούτε στην υλοποίηση. Ο Hwang δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του μεντεσέ ήταν το πιο πολύπλοκο προϊόν στο οποίο έχω εργαστεί ποτέ. Ενδεχομένως, αποτέλεσε την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η Google κατά τον σχεδιασμό του πρώτου της foldable smartphone.

Όσον αφορά το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος ο μεντεσές του Google Pixel Fold, η ομάδα Pixel αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ανοξείδωτο χάλυβα βαρέως τύπου αντί για αλουμίνιο. Ο Park λέει ότι αυτή η επιλογή έγινε επειδή ο χάλυβας είναι ισχυρότερος από το αλουμίνιο και έχει “ωραία λάμψη”.

Δεδομένου ότι ο χάλυβας είναι βαρύτερος από το αλουμίνιο, αυτό μπορεί να έπαιξε ρόλο στο γεγονός ότι το Pixel Fold ζυγίζει μερικά γραμμάρια περισσότερο από τα άλλα foldable smartphones της αγοράς.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.