Η μεγαλύτερη δύναμη και αδυναμία του Android είναι ο κατακερματισμός του. Είναι υπέροχο που το Android επιτρέπει να λαμβάνουμε εκατοντάδες εκπληκτικά smartphone από κάθε είδους κατασκευαστές κάθε χρόνο, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι όλες αυτές οι συσκευές χρειάζονται τα δικά τους κανάλια ενημέρωσης – και μερικά από αυτά απλά μένουν αναπόφευκτα πίσω. Η Google κατάφερε να διορθώσει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με αυτό το κομμάτι αποσυνδέοντας βασικά στοιχεία του Android από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα ως μέρος του Project Mainline και τώρα η εταιρεία εισάγει έναν τρόπο για να διευκολύνει τους προγραμματιστές να επωφεληθούν από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες σε όλες τις εκδόσεις Android.

Η Google παρουσίασε το νέο πλαίσιο επέκτασης SDK που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατανοήσουν πιο εύκολα ποιες δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε ποια τηλέφωνα. Καθώς ορισμένα στοιχεία του συστήματος είναι αποσυνδεδεμένα από ενημερώσεις, είναι πιο δύσκολο για τις εφαρμογές να γνωρίζουν ποιες δυνατότητες μπορούν να εκμεταλλευτούν σε μια δεδομένη έκδοση του Android και αυτό το νέο SDK δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να ελέγχουν ποιες ακριβώς λειτουργίες είναι διαθέσιμες για τις εφαρμογές τους.

Η Google δίνει ως παράδειγμα το νέο εργαλείο επιλογής φωτογραφιών του Android 13, το οποίο έφερε σε παλαιότερες εκδόσεις Android χρησιμοποιώντας το Project Mainline. Το νέο SDK θα διευκολύνει τους προγραμματιστές να μάθουν ποια τηλέφωνα υποστηρίζουν πραγματικά το εργαλείο επιλογής φωτογραφιών, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα μόνο όταν είναι σίγουροι ότι ένα τηλέφωνο θα την εμφανίσει όπως αναμένεται. Αυτό σημαίνει ότι ο επιλογέας φωτογραφιών θα υιοθετηθεί αρκετά γρήγορα.

Ένας άλλο στοιχείο που η Google αναφέρει για το νέο SDK είναι το Privacy Sandbox, το οποίο είναι ένα στοιχείο που προορίζεται να αντικαταστήσει τα cookie τρίτων και να παρέχει πιο ιδιωτικές αλλά εξατομικευμένες διαφημίσεις. Τα API δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή στο Android 13, αλλά θα κυκλοφορούν και σε παλαιότερες εκδόσεις του Android, οπότε θα είναι σημαντικό για τους προγραμματιστές να γνωρίζουν ποια τηλέφωνα τα υποστηρίζουν και ποια όχι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.