Αν και η Google ηγούνταν στο χώρο της φωτογραφίας των smartphones για δυο συνεχόμενα χρόνια στη σειρά με τα Pixel και Pixel 2, φέτος χάνει την πρωτοκαθεδρία, καθώς τα Pixel 3 απέτυχαν στο να νικήσουν την πλειοψηφία των ανταγωνιστών τους, αναφέρει η Γαλλική DxOMark, επικαλούμενη το review των Google-branded smartphones. Η επιστημονική προσέγγιση της ομάδας του DxOMark στις αξιολογήσεις των καμερών, έκανε αυτές να τις επικαλούνται συχνά οι κατασκευαστές. Η Google δεν έχανε την ευκαιρία να μας ενημερώσει για τα εξαιρετικά αποτελέσματα των καμερών του Pixel και Pixel 2, τονίζοντας ότι αποτελούν τα καλύτερα καμεροκινητά, αφού το DxOMark τα είχε ονομάσει ως τέτοια.

Φέτος όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Το DxOMark έδωσε στην κάμερα του Pixel 3 score 101 βαθμών, κάτω από το Huawei P20, Samsung Galaxy Note 9, HTC U12+, Xiaomi Mi MIX 3 αλλά και κάτω από τις προτάσεις της Apple. Μόνο τα Mate 20 δεν έχουν αξιολογήσει ακόμη. Η Google έχει χάσει το κύριο selling point των τελευταίων δυο γενιών των smartrphones της. Την δήλωση δηλαδή ότι ακόμη και με ένα φακό προσφέρουν την καλύτερη φωτογραφική εμπειρία.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εγκοπή που βρίσκεις στο Pixel 3XL και τα αμέτρητα reports για bugs, φαίνεται ότι πολύ λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα προσέξουν τις προτάσεις της Google. Και όλα αυτά χωρίς να αναφέρουμε τις ακριβές τιμές. Και αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google εξοικονόμησε κάποια χρήματα από την ενσωμάτωση ενός πρόσθετου αισθητήρα σε τουλάχιστον ένα από τα νέα της flgship smartphones, μένει να φανεί αν μια τέτοια απόφαση άξιζε, καθώς είναι ορατή η έλλειψη ενός best in class feature, εκτός φυσικά από την πιο premium stock Android εμπειρία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχει 103 βαθμούς επειδή έχει μια κάμερα..Στα κινητά με μια κάμερα και εάν είχαν και τα άλλα που έχουν 2 κάμερες αντι για μία πρώτο θα ήταν..Βασικά πρώτο είναι όσον αφορά τη κύρια κάμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.