Η Google επεκτείνει τις επιλογές της για την αφαίρεση στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν δεν θέλετε ο αριθμός τηλεφώνου, ο λογαριασμός email, ή η διεύθυνση κατοικίας σας, να αναφέρονται στα αποτελέσματα του Google Search μπορείτε τώρα να υποβάλετε ένα αίτημα για την κατάργησή τους.

Εδώ και χρόνια, η εταιρεία δέχεται αιτήματα για την αφαίρεση προσωπικών στοιχείων από τα αποτελέσματα αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού ή αριθμών πιστωτικών καρτών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οικονομική απάτη. Η νέα πολιτική ακολουθεί την αυξανόμενη ζήτηση για την αφαίρεση τέτοιων στοιχείων από το διαδίκτυο.

«Η διαθεσιμότητα προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ενοχλητική — και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιβλαβείς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ανεπιθύμητης άμεσης επαφής ή ακόμη και της σωματικής βλάβης. Οι άνθρωποι σχολίασαν ότι θα ήθελαν τη δυνατότητα κατάργησης αυτού του τύπου πληροφοριών από το Search σε ορισμένες περιπτώσεις», έγραψε η Google στη σχετική ανάρτηση της.

Η εταιρεία θα αξιολογήσει τα αιτήματα κατάργησης για να διασφαλίσει ότι δεν περιορίζει τη διαθεσιμότητα χρήσιμων πληροφοριών. Επίσης, δεν θα αφαιρέσει τα στοιχεία επικοινωνίας που αποτελούν μέρος του δημόσιου αρχείου σε κυβερνητικούς ιστότοπους ή επίσημες πηγές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η κατάργηση των στοιχείων επικοινωνίας σας από το Google Search δεν είναι η τελική λύση για να μην τα έχετε στο διαδίκτυο. Οι εν λόγω πληροφορίες θα είναι ακόμα προσβάσιμες μέσω άλλων μηχανών αναζήτησης. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας απόρρητες είναι να απευθυνθείτε απευθείας σε ιστότοπους που τις φιλοξενούν.

Αν θέλετε να ζητήσετε την αφαίρεση προσωπικών στοιχείων, μπορείτε να μπείτε σε αυτόν τον ιστότοπο και να ξεκινήσετε ένα αίτημα. Η εταιρεία λέει ότι συνήθως επεξεργάζεται τα αιτήματα εντός λίγων ημερών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.