Στον σημερινό κόσμο, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε ανθρώπους με smartphones που είναι ντυμένα με προστατευτικές θήκες. Και γιατί όχι; Τα τηλέφωνα στις μέρες μας είναι κατασκευασμένα από γυαλί και μπορούν εύκολα να σπάσουν αν πέσουν, ακόμα και αν έχουν τελευταίας τεχνολογίας υλικά. Ωστόσο, έχετε ποτέ σκεφτεί πώς οι εταιρείες τηλεφώνων σχεδιάζουν στην πραγματικότητα τα smartphones τους; Χρησιμοποιούν ως γνώμονα την αντοχή της συσκευής, αυτή καθαυτή, ή τις θήκες;

Πρόσφατα, ο επικεφαλής σχεδιασμού των Google Pixel, Claude Zellweger, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο ο κολοσσός της αναζήτησης προσεγγίζει τον σχεδιασμό των τηλεφώνων, ειδικά όταν πρόκειται για τη χρήση θήκης. Αποδεικνύεται ότι ξεκινώντας από τη σειρά Pixel 8, η Google σχεδιάζει τηλέφωνα έχοντας από την αρχή τις θήκες στο μυαλό της.

Ο Zellweger ανέφερε σε μια συνέντευξη ότι πάντα σκέφτονται κάθε πτυχή του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το 90% των ανθρώπων χρησιμοποιούν θήκες. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τα τηλέφωνά τους για να λειτουργούν καλά με θήκες, ώστε να φαίνονται και να αισθάνονται υπέροχα.

Αν και είναι ωραίο να ακούμε ότι η Google σκέφτεται πώς τα Pixel θα ταιριάζουν σε μια θήκη, σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί τα τηλέφωνα είναι εξαρχής τόσο εύθραυστα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη καινοτομία στον σχεδιασμό των τηλεφώνων, ώστε να μην χρειάζεται να βασιζόμαστε σε θήκες για να προστατεύουμε τις επενδύσεις μας; Τελικά, τι ρόλο παίζει το design της ίδιας της συσκευής – γιατί να είναι μοναδικό και όχι απλά ένα κουτί με κουμπιά;

Συνολικά, είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πώς εταιρείες όπως η Google σκέφτονται για το πώς τα προϊόντα τους, είτε λέγονται Pixel, είτε όχι, θα χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές. Ωστόσο, μπορούμε να ελπίζουμε ότι ίσως μια μέρα να έχουμε τηλέφωνα που θα είναι ταυτόχρονα ανθεκτικά και κομψά χωρίς να χρειαζόμαστε μια ογκώδη θήκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.