Η Γερμανία φαίνεται να ενώνει της δυνάμεις της με τις υπόλοιπες για τον έλεγχο της χρήσης των προσωπικών δεδομένων απλό το ChatGPT. Πλέον ζητάει απαντήσεις από την αμερικάνικων συμφερόντων OpenAI.

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Γερμανίας, έχει συντάξει ένα ερωτηματολόγιο προς την OpenAI και περιμένει απάντηση μέχρι τις 11 Ιουνίου, δήλωσε η Marit Hansen, επίτροπος του Schleswig-Holstein. Συνέχισε λέγοντας

“Θέλουμε να γνωρίζουμε αν έχει γίνει εκτίμηση για τον αντίκτυπο στην προστασία προσωπικών δεδομένων και αν το ρίσκο είναι υπό έλεγχο. Ζητάμε από την OpenAI πληροφορίες για θέματα που πηγάζουν από τον GDPR”

Οι Γερμανικές αρχές θέλουν να σιγουρέψουν πως το ChatGPT είναι πλήρως συμβατό με τον GDPR και ότι τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών είναι ασφαλή. Θέλει να ξέρει για το αν οι πολίτες που το χρησιμοποιούν, ενημερώνονται επαρκώς για τα δεδομένα που καταγράφει, ενώ θέλει να παρέχετε πρόσβαση στα δεδομένα τους, ώστε να τα διορθώνουν ή και να τα διαγράφουν.

OpenAI GPT-4

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως μπορούν οι πολίτες να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ βάζει στην εξίσωση και το θέμα των ανηλίκων και το πως το OpenAI επεξεργάζεται τα δεδομένα τους.

“Από την στιγμή που προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών περνάνε από επεξεργασία, η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων πρέπει να τηρηθεί”, είπε.

Η Ιταλία έχει ήδη απαγορεύσει προσωρινά το ChatGPT στην χώρα, με τον ισχυρισμό ότι η συλλογή δεδομένων, παραβίαζε τους νόμους περί απορρίπτου. Στην συνέχεια ζήτησε από την OpenAI να προσαρμόσει το Chatbot για να είναι συμβατό με την νομοθεσία της Ιταλίας, αν θέλει να λειτουργεί στην Ιταλία.

Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας έχει επίσης ξεκινήσει διαδικασίες, μετά από 5 καταγγελίες που έλαβε, ενώ η Ισπανία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για το λογισμικό του ChatGPT, αλλά και ον Αμερικάνο ιδιοκτήτη του.

Απορίας άξιο παραμένει το γεγονός πως δεν έχει δημιουργηθεί μια ομάδα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά περιμένουμε από την κάθε χώρα ξεχωριστά να κάνει έρευνα.

Όπως καταλαβαίνεται, οι μέρες μέχρι την 11η Ιουνίου 2023, είναι κρίσιμες για το ChatGPT και την λειτουργία του στην Ευρώπη. Μετά την λήξη της προθεσμίας περιμένουμε κάποια οδηγία που θα εκδόσει η Ένωση για όλα τα κράτη μέλη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.