Η Ιταλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων διέταξε την απαγόρευση του AI chatbot ChatGPT, κατηγορώντας τους δημιουργούς του, την OpenAI για παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

chatgpt

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιταλίας GPDP δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου σήμερα, στο οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία δεν έχει την απαραίτητη νομική αιτιολόγηση για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Επιπλέον δεν διαθέτει μηχανισμούς που θα απέτρεπαν την πρόσβαση ανηλίκων στην υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιταλικές ρυθμιστικές αρχές έχουν λάβει μέτρα εναντίον ενός AI chatbot. Προηγουμένως είχαν απαγορεύσει ένα άλλο chatbot app το Replika.ai.

Η Replika έχει γίνει διαβόητη για τις προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν ορισμένοι χρήστες με το chatbot της, με πολλούς να εκφράζουν την αγωνία τους αφού η εταιρεία αφαίρεσε πρόσφατα την επιλογή για ερωτικό παιχνίδι ρόλων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.