Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των smartphone, η Samsung ξεπέρασε πρόσφατα την Apple στις παγκόσμιες πωλήσεις για τον Φεβρουάριο του 2024, χάρη στην πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της σειράς Galaxy S24. Το λανσάρισμα των Galaxy S24 αποδείχθηκε καθοριστικό για την ανάκαμψη της Samsung, ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone. Κεντρικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έχει η καινοτόμος τεχνολογία Galaxy AI που ενσωματώθηκε στην τελευταία σειρά ναυαρχίδων του νοτιοκορεάτικου κολοσσού.

Αφού έμεινε πίσω από την Apple για πέντε συνεχόμενους μήνες, η Samsung εκτοξεύτηκε μπροστά με συνδυασμένες πωλήσεις smartphone συνολικού ύψους 19,69 εκατομμυρίων μονάδων, ξεπερνώντας τις 17,41 εκατομμύρια μονάδες της Apple την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint και της Hana Securities. Η σειρά Galaxy S24, που περιλαμβάνει 6,53 εκατομμύρια πωληθείσες μονάδες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον θρίαμβο της Samsung, κατέχοντας μερίδιο 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone τον Φεβρουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung διατήρησε την κυριαρχία της στην Ευρώπη με ένα επιβλητικό μερίδιο 34% όλων των πωλήσεων smartphone.

Κάνοντας σημαντικά βήματα στην ανταγωνιστική αγορά των ΗΠΑ, η Samsung αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 36%, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 16 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιανουάριο του 2024. Τα Galaxy S24 αντιπροσώπευαν το 52% των συνολικών πωλήσεων smartphone της Samsung στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του μήνα. Αξιοποιώντας την επιτυχία του Galaxy AI, η Samsung επέκτεινε τις δυνατότητες του λογισμικού της με την εισαγωγή του One UI 6.1, επεκτείνοντας τα χαρακτηριστικά του Galaxy AI σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S23, της σειράς Galaxy Tab S9, του Galaxy Z Fold 5, και του Z Flip 5.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.