Κανένας δεν ξέρει πώς διαχειρίζονται οι κολοσσοί των social media τα δεδομένα του και οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, δεν κάθεται να διαβάσει τους όρους χρήσης, που επίτηδες είναι τεράστιοι σε έκταση. Δεύτερον, πουθενά δεν θα βρει γραμμένο ξεκάθαρα τι κάνει το κάθε Facebook ή TikTok τα στοιχεία σου, τα βίντεο και τις εικόνες που ανεβάζει, και τα λοιπά.

Μπορεί τον Χ και την Ψ να μην τους νοιάζει τι γίνονται τα δεδομένα τους, αλλά η FTC ενδιαφέρεται και μάλιστα το δείχνει. Σύμφωνα με το The Verge, η Federal Trade Commission ζήτησε από τις Amazon, Discord, Facebook (και για το WhatsApp), Reddit, Snap, Twitter, YouTube, και την ByteDance (είναι αυτή που έχει το TikTok), να τις παρέχουν πληροφορίες για το πώς συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών και πώς τα χρησιμοποιούν.

Εκτός από τα παραπάνω, η FTC θέλει να ξέρει πώς οι εταιρείες αυτές καθορίζουν το περιεχόμενο των διαφημίσεων που σου πασάρουν, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν αλγόριθμους. Ζήτησε επίσης να μάθει αναλυτικά στοιχεία για την μεταπώληση των δεδομένων, και το πώς όλες αυτές οι πρακτικές επηρεάζουν τα παιδιά και τους εφήβους.

Αυτές οι κινήσεις είναι μέρος μιας μεγάλης έρευνας που κάνει η Federal Trade Commission, άρα δεν είναι απαραίτητο να παρθούν κάποια μέτρα εναντίον του TikTok ή κάποιας άλλης εταιρείας. Πάντως η FTC έχει ασκήσει τεράστια πίεση και πρόσφατα μήνυσε τo Facebook για αντιμονοπωλιακές παραβιάσεις όπως η εξαγορά των Instagram και WhatsApp.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.