Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Apple είχε ανακοινώσει μια νέα βασική λειτουργία απορρήτου για το iOS που ονομαζόταν Private Relay. Η εν λόγω λειτουργία βρίσκεται επί του παρόντος σε beta στα iOS 15, iPadOS 15 και macOS Monterey και είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα beta.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς πάροχους τηλεπικοινωνιών υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή για να διαμαρτυρηθούν για τη μελλοντική του ανάπτυξη. Οι πάροχοι, συμπεριλαμβανομένων των Vodafone, Telefonica και T-Mobile, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι το Private Relay αποκόπτει τα δίκτυα και τους διακομιστές από την πρόσβαση σε ζωτικά δεδομένα δικτύου και metadata, έχοντας έτσι σημαντικές συνέπειες όσον αφορά την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ψηφιακής κυριαρχίας τονίζεται στο δημοσίευμα.

Τι είναι το Private Relay!

Όταν σερφάρεις το διαδίκτυο, ορισμένες πληροφορίες καταγράφονται από τον πάροχο, όπως τα DNS records, IP addresses, πληροφορίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για να δημιουργηθεί ένα προφίλ δραστηριότητας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς σκοπούς. Το Private Relay έχει σχεδιαστεί για να κρύψει όλες αυτές τις πληροφορίες από τρίτους, ακόμη και από την ίδια την Apple.

Αυτό γίνεται με τη χρήση δυο internet relays. το πρώτο κρυπτογραφεί τα DNS records, τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και το δεύτερο relay παρέχει μια προσωρινή IP address για να μπορέσεις να συνδεθείς στην ιστοσελίδα. Το πρώτο δεν έχει τα DNS records και το δεύτερο δεν έχει τα IP addresses. Με αυτόν τον τρόπο η Apple μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών από τρίτους, την ίδια στιγμή που παρέχει μια γρήγορη εμπειρία browsing.

Ολοκληρωτική η ευθύνη της Apple για την κατάσταση στο χώρο των μηνυμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.