Ορισμένα Samsung τηλέφωνα, όπως το Samsung Galaxy S23 Ultra, προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης πιο λεπτομερών zoomed in φωτογραφιών του φεγγαριού. Το feature απέκτησε εκ νέου την προσοχή των χρηστών στα social media, όταν ένας χρήστης του Reddit προσπάθησε να ξεγελάσει το σύστημα της Samsung, με τη χρήση μιας θολωμένης φωτογραφίας του φεγγαριού στον υπολογιστή του.

Πλέον, η Samsung απάντησε στο Tom’s Guide επιμένοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν χρησιμοποιεί overlays στις φωτογραφίες.

Όταν ο χρήστης λαμβάνει μια φωτογραφία του φεγγαριού, η τεχνολογία Ai-based scene optimization αναγνωρίζει το φεγγάρι σαν το κύριο αντικείμενο και λαμβάνει πολλές φωτογραφίες για τη λειτουργία multi-frame composition, η οποία βελτιώνει τις λεπτομέρειες της εικόνας και τα χρώματα. Δεν εφαρμόζει κανενός είδους φίλτρο στη φωτογραφία. 

Ελληνική τηλεόραση με VLC πανεύκολα στο κινητό ή στο PC με αυτό το αρχείο

Παράλληλα, η Samsung επισημαίνει ότι οι AI-enabled φωτογραφίες είναι πράγματι βελτίωση λεπτομερειών. Ωστόσο το πείραμα του χρήστη στο Reddit δείχνει ότι τα τηλέφωνα δημιουργούν λεπτομέρεια εκεί που δεν υπάρχει, αντί να βελτιώνουν στοιχεία που η κάμερα λαμβάνει. Σε κάθε περίπτωση η Samsung προτείνει την απενεργοποίηση του Scene Optimizer αν ο χρήστης δεν επιθυμεί την βελτίωση των λεπτομερειών όπως τις χαρακτηρίζει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.