Το προοδευτικό ρεύμα της τεχνολογίας έχει προκαλέσει ένα κύμα αλλαγών στον επιχειρηματικό τομέα, ιδίως με την αυτοματοποίηση. Πρόσφατη μελέτη της Clarify Capital αποκαλύπτει ότι πάνω από το 10% των επιχειρήσεων έχουν ενσωματώσει το AutoGPT για την αυτοματοποίηση διαδικασιών, μειώνοντας το κόστος κατά 2.487 δολάρια και απελευθερώνοντας πάνω από 6 ώρες εβδομαδιαίως. Η παραγωγή κειμένων (57%) και η συλλογή πληροφοριών (51%) παραμένουν οι κύριες εργασίες που αυτοματοποιούνται με τη χρήση AI.

Το μέλλον φαίνεται να είναι ακόμη πιο καθοδηγούμενο από την AI, καθώς το 35% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να υιοθετήσει το AutoGPT. Οι προβλεπόμενες εργασίες που πρόκειται να αυτοματοποιηθούν αφορούν κυρίως τη δημιουργία κειμένων (59%), την απάντηση ερωτημάτων (46%), τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (38%), και την επεξεργασία ή διόρθωση περιεχομένου (36%).

Ωστόσο, η άνοδος της AI έχει προκαλέσει ανησυχία στο 22% του εργατικού δυναμικού, το οποίο φοβάται την απώλεια θέσεων εργασίας. Όμως μια σημαντική πλειοψηφία, το 74%, υποστηρίζει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, το 23% των εργαζομένων αναφέρει ότι οι προϊστάμενοί τους προωθούν τη χρήση της ΤΝ, αλλά το 43% δεν έχει λάβει εκπαίδευση για την αποτελεσματική χρήση αυτών των εργαλείων.

Παραδόξως, 1 στους 5 εργαζόμενους χρησιμοποιεί ήδη το AutoGPT στην εργασία του, κυρίως για ρόλους εισαγωγής και επεξεργασίας δεδομένων (49%). Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους διαχειρίζονται παράλληλες δραστηριότητες, με το 10% να αποδίδει την πρωτοβουλία τους σε εργαλεία όπως το ChatGPT και το AutoGPT.

Τα καθήκοντα που αυτοματοποιούνται περιλαμβάνουν συνήθως τον προγραμματισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (33%), το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (28%), την καταχώρηση δεδομένων (27%), και τη δημιουργία περιεχομένου (27%).

Παρά τις αρχικές ανησυχίες, οι τεχνολογίες AI όπως το AutoGPT και το ChatGPT γίνονται αποδεκτές και ενσωματώνονται περισσότερο από ποτέ. Η ΤΝ προσφέρει σαφώς νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν. Η κατάλληλη εκπαίδευση θα βοηθήσει πολύ τις επιχειρήσεις να παραμείνουν επίκαιρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.