Το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα αυτό το διάστημα, είναι φυσικά το εκτελεστικό διάταγμα του Trump που απαγορεύει σε Αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν την Huawei. Η εταιρεία εργάζεται στην εναλλακτική και σήμερα γνωρίζουμε λίγα περισσότερα.  Όπως μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το νέο Huawei OS (δεν γνωρίζουμε την ονομασία του ακόμη) θα είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο Φθινόπωρο και θα έχει συμβατότητα με Android apps.

Ύστερα από τις πληροφορίες, ότι η Google ανακαλεί την άδεια του Android, πολλοί υπέθεσαν ότι απλά θα δημιουργήσει ένα OS βασισμένο στο AOSP. Δεν θα μπορούν όμως να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε λειτουργικό που περιέχει copyright και το οποίο ανήκει σε Αμερικανική εταιρεία. Επομένως τα νέα ότι θα υποστηρίζει Android apps είναι πολύ σημαντικά, καθώς άλλες εναλλακτικές λύσεις λειτουργικού, όπως το Tizen της Samsung δεν υποστηρίζει Android εφαρμογές.

Στη τελική μπορεί και να μην γίνει και τίποτα και να της επιτραπεί ξανά η χρήση του Android και των Google Play Services.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.