Και άλλα μέτρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου, ιδίως για εκείνους οι οποίοι αγνοούν ρυθμίσεις ή τις εγκαταλείπουν αφήνοντας τεράστια χρέη στο Δημόσιο. Αυτό θα γίνει μέσω δυο νέων εισπρακτικών κεντρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν ενεργοποιηθεί και ο στόχος είναι η παρακολούθηση, η βεβαίωση και η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες ξεπερνούν τα 107 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τράπεζες: Αλλάζουν τα πάντα στις μεταφορές χρημάτων – άμεσα εμβάσματα

Πλέον μέσω των νέων κέντρων, η εφορία αποκτά πρόσβαση και σε κάρτες τύπου Revolut και Paypal με στόχο να διαπιστώσουν αν οι φορολούμενοι έχουν και άλλους λογαριασμούς στους οποίους διατηρούν χρηματικά ποσά και τα αποκρύπτουν.

Συγκεκριμένα στις αρμοδιότητές των νέων εισπρακτικών κέντρων είναι η επιβολή αναγκαστικών και διασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να αποπληρωθούν κόκκινες οφειλές, η διασταύρωση στοιχείων, αυτόματη παρακολούθηση της κόκκινης οφειλής και κατηγοριοποίηση των οφειλετών ανά γεωγραφική περιοχή με τη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων με στίγμα για τα φυσικά πρόσωπα και τους επαγγελματίες που αλλάζουν συχνά διεύθυνση κατοικίας, εργασίας ή επαγγελματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα ο «φάκελός» τους να μεταφέρεται από ΔΟΥ σε ΔΟΥ.

Cosmote Wi-Fi Calling: Τι είναι και πως ενεργοποιείται ακόμη και σε μη υποστηριζόμενες συσκευές

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να πάνε να τα πάρουν από την επιχειρηματική μαφία που κυβερνά τη χώρα χρόνια τώρα και κάνουν ότι γουστάρουν και όπως γουσταρουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.